PRAVI KNJIŽEVNI BONBONČIĆ: Nova ekološko edukativna slikovnica “Cvijeće i drveće”

Foto: Press

Da bismo spasili planet moramo promijeniti vlastite navike, a svakako je najvažnije buduće generacije podučiti kako ispravnim postupcima poticati i čuvati prirodu.

Ako od malih ramena, kako bi pjesnici rekli, steknu svijest o važnosti čuvanja i zaštite okoliša, lakše će kao odrasli na ramenima nositi teret pitanja: kakav svijet ostavljamo svojoj djeci.

Slikovnica ekološke tematike “Cvijeće i drveće” novi je književni bombončić nastao u suradnji književnice Rosie Kugli i ilustratorice Ivne Hraste. Osvrt na ovu važnu edukativno ekološku slikovnicu napisala je biologinja, dr. sc. Ines Sviličić Petrić.

“Sigurni smo da će edukativno-ekološka slikovnica ‘Cvijeće i drveće’ dati svoj obol borbi za mlade čitatelje jer potiče na čitanje, a djecu motivira na očuvanje prirode i okoliša. Ovu odgojnu slikovnicu podržalo je i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske. Vrijeme je da se aktivnije uključimo u edukaciju djece o ekološki ispravnom ponašanju i tako potaknemo razvoj u skladu s temeljnim životnim vrijednostima. Konačno, svijet ostaje mladima, onakav kakvog smo im ga mi ostavili”, stoji u objavi Umjetničke organizacije Kugli&Kugli koja je izdavač ove edukativne slikovnice.