POZIV GRADONAČELNIKA BANDIĆA: Dođite na Mladost, učinimo praznik atletike još veličanstvenijim

Memorijal Borisa Hanžekovića
Foto: Zagreb.hr

Danas u 18,00 sati, na atletskom stadionu Sportskog parka Mladost, gradonačelnik Milan Bandić otvorit će atletski miting IAAF World Challenge Zagreb 2017. – 67. memorijal Borisa Hanžekovića i uručiti pehar Sportskih novosti najboljem natjecatelju u utrci 110 metara s preponama.

Uoči ovogodišnjeg Mitinga na kojem će, uz naše najbolje atletičarke Sandru Perković i Saru Kolak, nastupiti i brojne europske i svjetske atletske zvijezde, gradonačelnik Bandić je uputio poziv u kojem stoji:

“Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,
danas, zahvaljujući našemu popularnom Hanžeku, Zagreb postaje svjetsko atletsko središte u kojem nastupaju velike atletske zvijezde.
Nakon spektakularnog Memorijala Ivana Ivančića u ponedjeljak, na Zagrebačkim fontanama, danas ćemo, na jednome od najboljih svjetskih atletskih mitinga, na 67. popularnom Hanžeku, moći vidjeti najbolje svjetske atletičare.
Osim naše nepobjedive Sandre Perković i sjajne Sare Kolak, vidjet ćemo bivšega svjetskog rekordera Jamajčanin Asafa Powella na utrci na 100 metara te senzacionalnoga svjetskog prvaka na 200 metara Turčina Ramila Gulijeva.
Također, uživat ćemo u nastupima Isaaca Makwala, Stevena Gardinera i Babolokija Thebea u utrci na 400 m te još mnogih drugih vrhunskih atletičara koji će nam, siguran sam, prirediti nezaboravan atletski doživljaj.
Pozivam vas da u utorak, 29. kolovoza, u 18:00 sati budemo zajedno na atletskome stadionu Mladosti i da atletski praznik u Zagrebu učinimo još veličanstvenijim!
Vidimo se na Hanžeku!”