POVRATAK U PROŠLOST: ‘Jelačić vlak’ vozi vas na druženje s banom u prekrasnom perivoju Novih dvora

Jelačić vlak
Foto: Press

U Zaprešiću se od 11. do 20. listopada održavaju Dani Jelačića. Najavljen je niz zanimljivih događaja, među kojima je i uzbudljivo i edukativno putovanje tematskim vlakom.

Vlak kreće sa zagrebačkog Glavnog kolodvora, a organizatori ga opisuju kao povratak u prošlost koji uključuje i druženje s banom Josipom Jelačićem u prekrasnom perivoju zaprešićkih Novih dvora

Pripovjedno putovanje započet će nezaboravnom vožnjom u tematsko-zabavnom Jelačić vlaku koji kreće s Glavnog kolodvora u Zagrebu u 10:30 sati.

U njemu će sve putnike dočekati seljanka Marica koja posjetitelje vodi na imanje bana Jelačića, u čarobni svijet krinolina i grofovskih odora, svečanih balova, mačevanja i streličarstva; gdje će ih dočekati sam ban Josip Jelačić i njegova supruga Sofija.

Za sve putnike koji dolaze Jelačićevim vlakom u Zaprešiću organiziran je prijevoz od kolodvora do Novih dvora Jelačićevih gdje se odvija drugi dio interaktivne predstave i to s početkom u 11 sati, kada nam se mogu pridružiti i svi oni koji neće uspjeti kupiti kartu za vlak.

Po završetku predstave, sve posjetitelje u predivnom perivoju Novih dvora očekuje cjelodnevni zabavno-edukativni program.

Uz bogatu ugostiteljsku ponudu OPG-ova, mnoštvo rukotvorina i antikviteta, odrasli će moći uživati u piknik zoni, dok su za najmlađe posjetitelje organizirane zabavne radionice i predstave.

Evo što će se sve događati:
* Čaj s groficom
* Mala škola žongliranja
* Par stihova i pokoja rima dok se baka klima: Baka Ruža Klimalić – Roly Poly lutka
* Radionica izrade brkova
* Radionica – stvaraonica: banska obilježja i izrada konja
* Obiteljska igra: Igraj se i uči, o banu svašta nauči
* Jezična radionica: Govori kao ban
* Potraga za blagom bana Jelačića
* Mjuzikl – Plesna haljina žutog maslačka – mjuzikl
* Pričamo priču: Žabica djevojka i Bajka o kraljeviću Ivanu
* Veliki memori za cijelu obitelj

Svi posjetitelji moći će se provozati kočijom, postati na trenutak ban ili grofica i prošetati u krinolinama i odorama te nezaboravne trenutke ovjekovječiti fotografijama.

Za glazbeni dio priče zaduženi su Mia Dimšić i A.K.A. Cresendo, a domaćica programa bit će Zlata Mück Sušec.

Raaspored:
10:30 – Polazak tematskog vlaka s Glavnog kolodvora u Zagrebu
10:50 – Dolazak na kolodvor u Zaprešić
11:15 – 12:30 – Nastavak interaktivne predstave na otvorenom u Novim dvorima
12:30 – 17:00 – Druženje u piknik zoni, radionice i predstave za najmlađe
18:00 – Koncerti : Mia Dimšić i A.K.A Cresendo

Paket banskog izleta uključuje: povratnu kartu Zagreb – Zaprešić za zabavno-tematski Jelačić vlak uz animaciju i predstavu u vlaku, prijevoz od željezničkog kolodvora u Zaprešiću do Novih dvora Jelačićevih i natrag, sudjelovanje u interaktivnoj predstavi na otvorenom “Trenutak uspomene” u Novim dvorima, radionice za djecu i animaciju tijekom cijelog dana, ulaz u Muzej Matija Skurjeni, poklon s uspomenom od bana i banovu diplomu s pečatom za sudjelovanje u programu i radionicama.

Predviđeni povratak tematskog vlaka u Zagreb je u 17 sati, no svi posjetitelji će se, kupljenom kartom za tematski vlak, moći vratiti u Zagreb i ostalim vlakovima HŽ-a.

Karte za vlak možete kupiti na ovom linku te na svim prodajnim mjestima HŽ-a.