POSLUŠAJTE: Tereza Kesovija ima novu pjesmu na francuskom jeziku! [VIDEO]

Foto: Press

Glazbenoj divi Terezi Kesoviji nedavno je uručeno prestižno odlikovanje kojim je službeno postala časnica – primila je odličje Časnika reda umjetnosti i književnosti.

Priznanje joj je uručio francuski veleposlanik Gaël Francois Veyssièren u svojoj rezidenciji na Tuškancu na svečanom domjenku uz odabrane uzvanike i medije.

Foto: Press

Tereza je odličje dobila za predan rad na povezivanju Hrvatske i Francuske kroz kulturu, bogatu karijeru u obje zemlje te promidžbu francuskog jezika i šansone, a zaslužila ga je zbog brojnih gostovanja francuskih umjetnika u Hrvatskoj te svojim mnogobrojnim koncertima i pjesmama na francuskom – poručio je veleposlanik Francuske.

“Imam nebrojeno priznanja, ali Francuska je duboko u mom srcu zato što sam u njoj od 1965. godine. I to je ljepota moje profesije kojoj je priznat rad na zajedništvu dviju zemalja”, poručila je Tereza Kesovija te dodala da ukoliko više nikada ne dobije niti jedno priznanje, ovo joj je dovoljno za cijeli život.

Nakon dodjele priznanja Tereza je uzvanicima pretpremijerno predstavila svoj novi spot za pjesmu “Kilimandjaro sans neige”, u prijevodu “Kilimandžaro bez snijega”, francusku verzije pjesme “Ima te” koju je za nju napisao Aljoša Šerić iz grupe Pavel.

Pjesmu je na francuski preveo Serge Lama, legendarni francuski šansonijer, inače bliski i dugogodišnji Terezin prijatelj. Režiju spota potpisuje Katja Restović, sniman je u Puli i Poreču, a u spotu su glumili Judita Franković i Frane Mašković.