PONOS HRVATSKE: Nagradu sutra prima i hrabri vozač ZET-a Karl Bakić

Karl Bakić
Foto: printscreen/HTV

U srijedu će se održati svečana dodjela nagrade Ponos Hrvatske za 2016. godinu, a jedan od dobitnika je ZET-ov vozač Karl Bakić koji se hrabro suprotstavio nasilnom putniku, koji je uništavao imovinu i smetao druge putnike, a na kraju Karlovog kolegu udario šakom.

Bio je to muškarac tridesetih godina i čim je ušao kod Frankopanke ulice počeo je vrijeđati putnike.

– Prišao je jednom paru i htio dirati djevojku pa su se odmaknuli od njega, ispričao je vozač tramvaja Karl Bakić (50).

Muškarac je nakon toga počeo lupati po aparatima za karte, staklu, sjedalima i gdje god je stigao. Putnici su napuštali tramvaj i ostalo ih je samo nekoliko, a on nije prestajao divljati ni nakon što ga je vozač upozorio da će pozvati policiju. Postao je još bezobrazniji, navodi se na stranici Ponos Hrvatske.

– Ušla je gospođa koja je imala 70-ak godina i on joj je ustupio mjesto. Nije htjela sjesti, pa ju je izvrijeđao užasnim i prostim riječima – objasnio je Karl.

Molio je nasilnog putnika da se smiri, na što mu je on odgovorio da će ga istući ako ne nastavi voziti. Ipak, Karl se nije bojao njegovih prijetnji i zaustavio je tramvaj kod Vodnikove gdje je bilo kontrolno vozilo ZET-a. Htio je da mu prometni kontrolor pomogne smiriti putnika pa je izašao iz tramvaja, no za njim je izašao i nasilnik.

– Prišao je mom kolegi, udario ga u lijevo oko, a on je od siline udarca pao na asfalt. Počeli su se hrvati i ja sam nasilnika odvuako s njega – rekao je Karl.

Pritisnuo je agresivnog muškarca na tlo i nije ga puštao petnaestak minuta dok nije došla policija. Pružao je otpor čak i kada su ga policajci preuzimali, a kontrolor se uputio prema bolnici u Draškovićevoj.

– Ozljeda je izgledala gadno jer mu je oko bilo jako krvavo – opisao je Karl.

Suprug i otac 11-godišnjaka kao vozač zagrebačkog ZET-a radi 27 godina i ovo mu je bio prvi i jedini okršaj za vrijeme cijelog staža. Ipak, ni trena se nije premišljao što učiniti i dovodi li sebe u opasnost.

– Nije me bilo strah – zaključio je Karl.

Njegov sin je bio uzbuđen kada je doznao da je dobitnik nagrade Ponos Hrvatske.

-Veseli se zbog toga i govori mi da “Tata, tata, dobit ćeš Ponos Hrvatske”- zaključio je sa smiješkom na licu.

Vahid Cvolić, stradali kontrolor prometa, danas je dobro. Dugogodišnji je uzorni djelatnik ZET-a o kojem kolege imaju samo najljepše riječi. Redovito u tramvajima pronalazi izgubljene predmete i donosi ih u centar ZET-a kako bi ih ondje vlasnici mogli preuzeti.