DOBRI DUH TREŠNJEVKE: Pekar Azgan Qenaj opet daruje kruh siromašnima

DOBRI DUH TREŠNJEVKE: Pekar Azgan Qenaj opet daruje krug siromašnima
Foto: FB gruupa “Jedni za druge”

Pekarnica Romaja na uglu Ogrizovićeve i Adžijine ulice svim ljudima u nevolji dijeli besplatan kruh!

U Facebook grupi “Jedni za druge” objavljena je fotografija natpisa na pekarnici koja je izazvala bujicu lajkova i komentara.

Azgan Qenaj
Azgan Qenaj | Foto: Ponos Hrvatske

Azgan Qenaj, vlasnik ove pekarnice, davno je postao poznat po darivanju kruha siromašnima.

U vrijeme dok je Porezna uprava obračunavala PDV i na darovanu robu (2015. zakon je promijenjen), država nije imala razumijevanja za njegovu dobrotu pa se naplaćao golemih novčanih kazni, ukupan iznos je navodno oko 300.000 kuna, ali ni to ga nije pokolebalo. Ostao je ustrajan u svojoj dobroti.

Godine 2009. dobio je nagradu Ponos Hrvatske. Tom prigodom na stranici udruge Ponos Hrvatske objavljen je članak o pekaru dobročinitelju u kojem stoji da su Azgana Qenaja “roditelji su odgajali s uvjerenjem da je grijeh baciti kruh koji nekomu može pomoći”.

“Stoga on već godinama svakoga dana u svojoj pekari svima koji to zatraže daruje jučerašnji kruh. Time je mnoge obitelji spasio od gladi, a inspekcija mu nije vjerovala da stari kruh daruje, a ne prodaje pa su ga triput kažnjavali. On ipak nije posustao u svojoj humanosti…”, objavljeno je na stranici Ponos Hrvatske. (. I.Š.)