Pomozite poplavljenim Slavoncima, pomoć se prikuplja u Savskoj 66

Ministarstvo socijalne politike i mladih pozvalo je hrvatske građane da pomognu poplavama ugroženom stanovništvu Slavonije, koji su evakuirani iz svojih domova, a pomoć u odjeći, hrani, dekama, i drugome mogu donijeti u sjedište Ministarstva, u Savsku cestu 66, u Zagrebu.

poplava_slavonija

Pozivamo sve građane dobre volje da u sjedište Ministarstva, u Savsku cestu 66, donesu hranu, odjeću, obuću, deke, plahte, i sve za što misle da bi moglo pomoći ljudima, koji su trenutno bez ičega smješteni po slavonskim dvoranama i školama, daleko od svojih domova, rekli su iz Ministarstva.

Dostavljenu pomoć djelatnici Ministarstva će, kako pristiže, voziti do potrebitih građana na poplavama ugroženim područjima.

U prostorijama Kluba studenata FPZG-a (dvorište Fakulteta) organizirat će se prikupljanje stvari potrebnih za pomoć ugroženima u poplavama. Prikupljanje će biti organizirano sukladno radnom vremenu Kluba (od 9 do 21 sat), i to od ponedjeljka (19. svibnja) do petka (23. svibnja).

Akcija solidarnog prikupljanja životnih potrepština (lijekovi, higijenske potrepštine, svijeće, grijalice, deke, ali i odjeća) za u poplavi ugrožene krajeve u Bosni i Hercegovini: Pozivamo sve da idućih dana donose zatvorene pakete pomoći na adresu Pavla Hatza 16 (prostorije MAZ-a). Zapakirane stvari slat ćemo iste večeri. Molimo da precizno označite sadržaj kako bi te stvari završile u rukama najpotrebitijih.

Hrvatski Crveni križ poziva građane da stanovnicima poplavljenih područja u RH pomognu darovanjem hrane i vode te novčanim uplatama, a one koji ne mogu stupiti u kontakt s obiteljima i prijateljima na poplavljenom području upućuje da se obrate Službi traženja Crvenoga križa na tel. 01/4655-814 ili 01/4655-813.

Hranu, i to isključivo trajne namirnice, i vodu, građani kontinentalne Hrvatske trebaju odnijeti u svoja općinska i gradska društva Crvenoga križa. U Zagrebu u Hrvatski Crveni križ u Ulici Crvenog križa 16 između 8 i 20 sati. Građane Primorja, Dalmacije i otoka iz Crvenog križa mole da ne skupljaju hranu i vodu, nego, ako mogu i žele pomoći, to učine pozivom na donacijski telefon ili uplatama na brojeve računa.

Donacije se mogu uplatiti na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 08; pozivom na donatorski telefon broj 060 90 11 čime se daruje 6,25 kuna (uključen PDV), a moguće su i on-line donacije na internetskim stranicama Hrvatskoga Crvenog križa. Prilikom uplate iz inozemstva treba koristiti SWIFT: PBZGHR2X.