Policija zaustavila BMW, vozač im dragovoljno predao amfetamin i kokain

Foto: MUP

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “neovlaštena proizvodnja i promet drogama”.

Sumnja se da je 32-godišnjak, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje, nabavljao veće količine amfetamina i kokaina, koje je potom u stanu u Sesvetama vagao i prepakiravao za daljnju prodaju, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Naime, u subotu, 9. rujna 2023. godine u 15.40 sati u Zagrebu u Ulici Hrgovići, policijski službenici Ravnateljstva policije, Mobilne jedinice prometne policije, zaustavili su osumnjičenog koji je upravljao osobnim automobilom marke BMW šibenskih registarskih oznaka, a koji je policijskim službenicima dragovoljno predao jedan paketić u kojem se nalazilo 250 grama amfetamina i jedan paketić u kojem se nalazilo 50 grama kokaina.

“Količina i vrste pronađene droge nesporno ukazuju na činjenicu kako je pronađena droga bila namijenjena daljnjoj preprodaji. Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu”, stoji u priopćenju.