POLICIJA POTVRDILA: Provodi se kriminalističko istraživanje nakon utakmice Gorica-Dinamo

Ilustracija | Foto: MUP

Policijska uprava zagrebačka priopćila je da se zbog događaja na utakmici između Gorice i Dinama provodi kriminalističko istraživanje.

“Na nogometnoj utakmici SuperSport HNL-a između HNK Gorica i GNK Dinamo, odigranoj jučer, 21. listopada 2023. s početkom u 18.10 sati na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici, policijski su službenici prije, za vrijeme i nakon osiguranja javnog okupljanja poduzimali niz operativnih mjera i radnji u njihovoj nadležnosti kako bi ostvarili sigurnosne uvjete za neometano održavanje javnog okupljanja”, stoji u priopćenju.

U službene prostorije policije, ističe PU zagrebačka, privedene su ukupno četiri osobe zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira- dva gostujuća navijača, obojica maloljetnici, privedena su zbog posjedovanja pirotehnike, dok su još dvojica gostujućih navijača privedena zbog alkoholiziranosti.

Mediji su ranije objavili da su sredinom drugog poluvremena navijači Dinama pjevali stihove ustaške budnice: “Korak ide za korakom, mlad ustaša pod barjakom. Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije za slobodu i za dom, hrvatski dom.”

Policija je na dan odigravanja utakmice, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima – prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice – audio i video snimala te fotografirala javno okupljanje i javna mjesta na stadionu te prilaznim pravcima.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjen prekršaj, policija provodi kriminalističko istraživanje sukladno čl. 11. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima te će temeljem snimaka i fotografija poduzeti sve mjere i radnje radi utvrđivanja identiteta počinitelja te sankcioniranja sukladno važećim zakonskim propisima, stoji u priopćenju Policijske uprave zagrebačke.