Policajka i policajac iz PU zagrebačke udaljeni iz službe zbog nedoličnog ponašanja

Policija
Ilustracija | Foto: PU zagrebačka

Načelnik Policijske uprave zagrebačke danas je iz službe udaljio jednog policijskog službenika i jednu policijsku službenicu. Kako je priopćeno, razlog je nedolično ponašanje u službi ili izvan nje, čime su nanijeli šteti ugledu službe.

Policijski službenik je snimio i na društvenim mrežama objavio video koji je neprimjeren, a u kojem vulgarno komentira ponašanje građana i trenutnu situaciju oko provođenja mjera zaštite protiv širenja koronavirusa.

Policijska službenica je pak objavila oglas u kojem, koristeći činjenicu da se na policijske službenike ne odnosi zabrana napuštanja mjesta prebivališta i boravišta, nudila prijevoz drugim osobama zanemarujući odredbe Odluke koja je na snazi.

Rješenjem načelnika Policijske uprave zagrebačke dvoje policijskih službenika udaljeni su iz službe jer su teško naštetili ugledu policije te postoji sumnja da su počinili težu povredu službene dužnosti opisanu u članku 96. stavku 1. točka 7. Zakona o policiji. Također, protiv oboje će se pokrenuti disciplinski postupak pred Prvostupanjskim disciplinskim sudom Ministarstva unutarnjih poslova.

“Ovakva ponašanja policijskih službenika teško su naštetila ugledu policijske službe koja je nadležna za provedbu i nadzor Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i čiji djelatnici trebaju služiti za primjer te su pored navedenog uvrijedili sve svoje kolege koji u ovim teškim i rizičnim trenucima nesebično služe građanima”, ističe se u priopćenju PU zagrebačke.