NEVJEROJATNO: Dvoje umirovljenika zaraženih ‘koronom’ napravili kaos na benzinskoj crpki, intervenirala policija

Policija
Ilustracija | Foto: ZG express

Zagrebačka policija provela je kriminalističko istraživanje nad dvoje umirovljenika zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “širenje i prenošenje zarazne bolesti“.

Muškarac starosti 72 godine i žena starosti 70-godina nisu se pridržavali uputa za sprečavanje širenja zarazne bolesti, niti mjera zaštite koje su im naložene.

Naime, sumnja se da su jučer, 24. ožujka oko 18.50 sati, znajući da su oboljeli od zarazne bolesti COVID-19, bez zaštitne opreme koju su bili dužni nositi te protivno uputama medicinskog osoblja, osobnim automobilu došli na benzinsku postaju na području Zagreba, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Potom je muškarac od zaposlenika benzinske postaje zatražio ključ od sanitarnog prostora, na što je zaposlenik ključ stavio na pult, a osumnjičeni muškarac ga je uzeo i otišao obaviti što je trebao obaviti. Kad se vratio, ostavio ključ na pultu te izašao.

U benzinsku postaju tada ulazi 70-godišnjakinja koja zaposleniku govori da su oboje zaraženi virusom COVID-19 (koronavirus) te preporučila zaposlenicima da – dezinficiraju ključ!

Cijelom tom događaju svjedočili su policijski službenici koji su bili u obilasku upravo te benzinske postaje kao objekta nužnog za rad.

Sa sigurne udaljenosti i bez kontakata utvrdili identitet neodgovornog pare te ih upozorili da uđu u svoje vozilo. Obavili su provjeru s Klinikom za infektivne bolesti te dobili povratnu informaciju da su osumnjičeni uistinu zaraženi ovim opasnim virusom te da su im ranije uzeti brisevi, uzorci krvi te potvrđen virus.

Osumnjičeni su, uz policijsku pratnju, na siguran način dopraćeni nadležnu bolnicu gdje su ih dočeli zdravstveni djelatnici i preuzeli na hospitalizaciju.

Benzinska postaja je zatvorena odmah po saznanju o boravku zaraženih osoba u tom prostoru te se sukladno epidemiološkim pravilima čeka dezinfekcija prostora.