Grad Zagreb objavio javni poziv za prijavu štete na imovini

Gradonačelnik Bandić obišao Markuševečki Popovec i Vidovec, većina kuća u kritičnom stanju
Foto: Zagreb.hr

Gradonačelnik Grada Zagreba je dana 23. ožujka 2020. donio Zaključak o proglašenju prirodne nepogode uzrokovane potresom na području Grada Zagreba.

Slijedom toga upućen je poziv fizičkim i pravnim osobama na čijoj je imovini utvrđena šteta od potresa da je prijave Gradskom povjerenstvu Grada Zagreba za procjenu šteta od prirodnih nepogoda u pisanom obliku, na propisanom obrascu.

Oštećenici (fizičke i pravne osobe) mogu Obrazac PN popuniti, potpisati i poslati elektronskim putem na link koji je objavljen na mrežnim stranicama Grada Zagreba – online verzija / word verzija.

Obrasci se mogu preuzeti i u pisarnicama gradske uprave, radnim danom u uredovno radno vrijeme od 08.00 sati do 15.30 sati, na slijedećim adresama:
Pisarnica Trg Stjepana Radića 1, 10000 Zagreb
Pisarnica Pešćenica Zapoljska 1, 10000 Zagreb
Pisarnica Trešnjevka Park Stara Trešnjevka 1, 10000 Zagreb
Pisarnica Sesvete Trg Dragutina Domjanića , 10000 Zagreb
Pisarnica Črnomerec Trg Francuske Republike 15, 10000 Zagreb
Pisarnica Novi Zagreb Avenija Dubrovnik 12, 10000 Zagreb

Sve potrebne informacije oko popunjavanja obrazaca mogu se dobiti na besplatni broj telefona 0800 88 03 i na putem meila: [email protected]

Obrasci preuzeti u pisarnicama mogu se poslati putem emaila: [email protected] ili putem pošte na adresu:

Gradsko povjerenstvo grada Zagreba
za procjenu šteta od prirodnih nepogoda
Trg Stjepana Radića 1, 10000 Zagreb

Zakonski rok za dostavu prijave šteta je 12 dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode. S obzirom na veliku štetu uslijed potresa i postojeću epidemiju COVID 19 virusom Grada Zagreb zatražio je od Ministarstva financija i Državnog povjerenstva zahtjev za produženje rokova propisanih zakonom.

Državno povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda putem telefonske sjednice donijelo Zaključak kojim se, zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom korona virusa, omogućuje unos podataka o štetama nastalim uslijed prirodnih nepogoda i izvan zakonom propisanih rokova, sve do okončanja mjera koje se odnose na suzbijanje širenja pandemije na području Republike Hrvatske