Počinju radovi na RŠC Jarun, uvodi se posebna regulacija prometa

Foto: Zagreb.hr

Zbog potrebe izvođenja radova na Aleji Matije Ljubeka u zoni Rekreacijsko-sportskog centra Jarun od sutra, 8. veljače 2023. bit će na snazi privremena regulacija prometa koja će, ovisno o vremenskim uvjetima, trajati 45 dana.

Za vrijeme regulacije prometa bit će onemogućeno kretanje motornih vozila i biciklista, a za vrijeme dnevnih radova, od 07.00 do 17.00 sati, bit će zabranjeno kretanje pješaka Alejom Matije Ljubeka, objavio je Grad Zagreb.

U navedenom periodu ulicom Hrvatskog sokola, na dijelu od Horvaćanske ceste do ulaza u RC Jarun, omogućit će se obostrano parkiranje vozila.

Radovi koji obuhvaćaju uređenje i asfaltiranje kolnika i biciklističke staze u dužini od 6.400 metara vrijednosti su oko 3 milijuna eura (22.532.516,75 kn). Projekt je prijavljen na Fond solidarnosti Europske unije i očekuje se moguć povrat do 2,4 milijuna eura (17.908.785,80 kn), odnosno do 80%.

Sugrađane molimo da obrate pozornost na privremeno postavljenu signalizaciju te da se iste pridržavaju kako bi se izbjegli štetni događaji, a sve sudionike u prometu za strpljenje i razumijevanje. U konačnici, građani će dobiti novi izgled prometnice po prvi put nakon 40 godina