PLENKOVIĆ POTVRDIO: Novi ministar gospodarstva bit će Damir Habijan

Damir Habijan
Foto: Screenshot

Premijer Andrej Plenković potvrdio da će za novog ministra gospodarstva i održivog razvoja predložiti dosadašnjeg saborskog zastupnika i predsjednika varaždinskog HDZ-a Damira Habijana.

Habijan će se u ponedjeljak predstaviti partnerima u parlamentarnoj većini, a zatim i pred stranačkim tijelima HDZ-a, a potom će premijer uputiti pismo predsjedniku Hrvatskoga sabora za sazivanjem izvanredne sjednice, rekao je Plenković u Bruxellesu po završetku sastanka Europskoga vijeća, objavila je Vlada RH.

Očekuje se da će se Habijan nadležnom saborskom Odboru predstaviti već u srijedu, kada bi trebalo biti održano i glasovanje o povjerenju novom ministru na plenarnoj sjednici.

Plenković se osvrnuo se i na aferu zbog koje je smijenio dotadašnjeg ministra gospodarstva i njegovog posebnog savjetnika.

Iz objavljenih poruka, naglasio je, sasvim je jasno da je postojala sprega između bivšeg posebnog savjetnika ministra koji je komunicirao s jednim novinarom koji je onda komunicirao s jednom oporbenom strankom u dogovoru da se ne napada ministra, nego predsjednika Vlade.

“Dakle, nečuvena afera, takvo nešto još nismo vidjeli”, poručio je premijer Plenković ocijenivši da se radi o jednom koruptivnom slijedu aktivnosti, neugodnom prije svega za Most, koji treba u cijelosti rasvijetliti.

Ako u tom procesu, dodao je, osim pravosudnih tijela koja će se sigurno zainteresirati za taj slučaj, treba pomoć i od strane službi koje vode računa o nacionalnoj sigurnosti, nema ništa protiv toga u cilju da se sve to rasvijetli do kraja.