PLENKOVIĆ NAJAVIO: Od 1. ožujka otvaraju se terase ugostiteljskih objekata i treninzi u zatvorenom

Foto: Screenshot Youtube / Vlada RH

Premijer Andrej Plenković najavio je danas da će se od 1. ožujka otvoriti terase ugostiteljskih objekata, a omogućit će se i održavanje treninga u zatvorenim prostorima, uz odgovarajuće epidemiološke okvire.

Da bismo i dalje bili odgovorni u načinu na koji nastojimo zaštititi građane od koronavirusa, nakon niza konzultacija sa svim resorima intencija je da se od 1. ožujka omogući rad ugostiteljskih objekata na terasama i otvorenim prostorima, uz propisane epidemiološke okvire najavio je predsjednik Vlade i dodao da će o tome detaljnije sutra govoriti članovi Stožera civilne zaštite, rekao je Plenković.

Što se tičesporta, omogućit će se održavanje treninga u zatvorenim prostorima, uz određene specifičnosti s obzirom na kontakt sportove i kolektivne sportove.

Plenković je jednom apelirao na oprez i praćenje situacije u drugim zemljama.

“Imamo nekoliko manjih žarišta u par županija u ovom trenutku, ne bismo smjeli biti pretjerano opušteni”, upozorio je, ali i dodao da su ove mjere primjerene situaciji u kojoj se nalazimo.

Također je dodao da se, ako se situacija pogorša, uvijek mogu donijeti restriktivnije mjere.

“Nastojimo čuvati zdravlje, čuvati gospodarstvo, održati financijsku stabilnost, plaće, mirovine, naknade za radna mjesta i sve što radimo radimo u interesu hrvatskih građana s punom odgovornošću da to napravimo što je bolje moguće”, poručio je Plenković.