Plenković na sjednici Vlade: Hrvatska će ostvariti gospodarski rast znatno veći od očekivanog!

Foto: Screenshot Youtube

Na današnjoj sjednici Vlade premijer Andrej Plenković se, uz ostalo, govorio i o europskom proračunu te istaknuo da će Hrvatska ove godine ostvariti gospodarski rast znatno veći od očekivanog.

Prije tri dana premijer Plenković sudjelovao je na konferenciji, koju je organizirao povjerenik Hahn, o ulozi europskog proračuna kao ključnog instrumenta u promijenjenim geopolitičkim okolnostima.

Plenković je istaknuo je kako je ta sredstva najbolje iskoristiti kroz provođenje dva temeljna načela – fleksibilnosti i solidarnosti, kako bi se cijeloj Europskoj uniji, ali osobito državama članicama olakšalo suočavanje s krizom.

U tom je kontekstu jako dobrim ocijenio to što je Međunarodni monetarni fond revidirao naviše prognoze ekonomskog rasta Hrvatske, koje su sada na 5,9 posto za ovu godinu, nakon što je to učinila i Europska banka za obnovu i razvoj, koja taj rast procjenjuje na 6,5 posto.

“To govori u prilog našoj tezi da ćemo imati i odličan treći kvartal te da ćemo, zahvaljujući mjerama Vlade – paketu od 21 milijardu kuna – omogućiti da gospodarski rast bude dobar i u zadnjem kvartalu. Realno je da očekujemo da gospodarski rast bude negdje oko 6 posto, što je puno više nego što smo i mi sami predviđali”, poručio je Plenković.