Patronažna službu Doma zdravlja Zagrebačke županije dobila 10 novih vozila

Patronažna službu Doma zdravlja Zagrebačke županije dobila 10 novih vozila
Foto: Zagrebačka županija

Dom zdravlja Zagrebačke županije od danas ima 10 novih vozila za potrebe patronažne službe ukupne vrijednosti 916.900 kuna. Ključeve triju vozila za ispostavu u Zaprešiću, po dva za ispostave u Samoboru, Velikoj Gorici i Jastrebarskom te jednog vozila za ispostavu u Vrbovcu uručio je u Zaprešiću župan Stjepan Kožić.

“Obnavljanje voznog parka naših ispostava Doma zdravlja jedna je od dužnosti koja se u Zagrebačkoj županiji besprijekorno izvršava jer time osiguravamo kvalitetniju dostupnost zdravstvene zaštite našim sugrađanima – posebice onim starijim i bolesnim”, rekao je Kožić dodavši kako su od 2018. godine do danas za potrebe patronaže nabavljena 53 nova automobila.

“Patronažna služba predstavlja sponu između naših žitelja u njihovim domovima i liječnika u domovima zdravlja. Stoga koristim priliku da se zahvalim svim djelatnicima Doma zdravlja na predanom radu posebice u ovim i dalje izazovnim covid vremenima”, istaknuo je Kožić.

Večeslav Bergman, ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije istaknuo je kako se svake godine za patronažu nabavlja desetak novih vozila. “Do prije tri godine mi nismo imali kućnu njegu, no kako je ona privatnim liječnicima bila neisplativa, oni su polako zatvarali svoje ustanove, a Dom zdravlja je preuzeo brigu za ljude kojima je potrebna kućna njega”, rekao je Bergman dodavši kako su nova vozila “ordinacija na kotačima” za patronažne sestre.

Primopredaji vozila u Zaprešići prisustvovao je i gradonačelnik toga grada Željko Turk zahvalivši Zagrebačkoj županiji na novim vozilima kao i na svim ulaganjima u zaprešićku ispostavu, posebice u njenu kompletnu energetsku obnovu.

Inače, Zagrebačka županija 2020. godine energetski je obnovila ispostavu Zaprešić, a vrijednost radova iznosila je 4,7 milijuna kuna.