“NAJBOLJA KAD JE NAJTEŽE”: Predstavljena službena himna hrvatske nogometne reprezentacije [VIDEO]

"NAJBOLJA KAD JE NAJTEŽE": Predstavljena službena himna hrvatske nogometne reprezentacije

Dva tjedna uoči početka UEFA Eura 2024., Hrvatski nogometni savez predstavio je novu službenu himnu hrvatske nogometne reprezentacije “Najbolja kad je najteže” sa spotom u kojem se pojavljuju najveće zvijezde Vatrenih, počevši od kapetana Luke Modrića.

U spektakularnom videu koji započinje i završava kadrom izbornika Zlatka Dalića, aktualni i proslavljeni reprezentativci ponosno pokazuju svoje medalje, ali i prekrasne krajeve Hrvatske iz kojih dolaze.

Spektakularni prizori iz svih dijelova “Lijepe Naše” i kadrovi Modrića, Gvardiola, Perišića, Kovačića, Mandžukića, Pašalića, Livakovića, Petkovića, Ćorluke, Kramarića, Vide, Olića, Vrsaljka, Subašića, Asanovića, kao i nezaboravni trenuci ispred egipatskih piramida izmjenjuju se s nastupom izvođača službene himne, Tihe Orlića i Opće Opasnosti.

Autor teksta i glazbe te jedan od izvođača službene himne reprezentacije, Tiho Orlić, zahvalio je svima na sjajnoj suradnji: “Hvala Općoj Opasnosti i dečkima iz mog benda na izvrsnoj suradnji. Zaista mislim da imamo pravu, emotivnu navijačku himnu kojom ćemo glasno bodriti naše dečke na predstojećem prvenstvu. Potrudili smo se i oko pjesme i oko spota i mi smo zadovoljni rezultatom, a nadam se da će biti i nogometaši i navijači. U spot smo uključili i bivše i sadašnje Vatrene, snimali smo po cijeloj Hrvatskoj, zatim u Kairu te u Madridu gdje smo posjetili Luku Modrića. Na projektu smo počeli raditi još početkom godine stoga sam izuzetno sretan što danas napokon predstavljamo našu himnu.”

"NAJBOLJA KAD JE NAJTEŽE": Predstavljena službena himna hrvatske nogometne reprezentacije

Pero Galić, pjevač Opće Opasnosti, dotaknuo se i poruke koja se krije iza stihova nove himne: “Poruka pjesme ‘Najbolja kad je najteže’ naglašava međusobno zajedništvo, ljubav i zajednički put naše reprezentacije još od onog prvog gola Aljoše Asanovića 1990. pa sve do danas. Danas smo predstavili i knjižicu na 44 stranice koja fotografijama i stripom prati spot i pjesmu i na to smo također izuzetno ponosni. Želimo dodatno povezati igrače i navijače i isticati ono što nam je zajedničko – strast prema nogometu. A znamo da nogomet ima tu moć da nas sve ujedinjuje.”

U sklopu predstavljanja službene himne Vatrenih napravljena je i prigodna knjižica na 44 stranice s CD-om na kojem se nalazi nova himna zajedno s nekim od najvećih hitova Tihe Orlića i Opće Opasnosti koja će se uskoro naći u službenoj prodaji.

Foto: Kristijan Lukačin i Dominik Kumek