VIDEO: Tomašević odgovorio na kritike o nepokošenim zelenim površinama

Foto: Screenshot Facebook / Grad Zagreb

Zgrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević odgovorio je na kritike o nepokošenim zelenim površinama istaknuvši da “trava raste kao luda” zbog gotovo tropske klime ovoga ljeta.

Pošto se ekstremne uvjete očekuje i ubuduće, najavio je dodatna zapošljavanja u Zrinjevcu, objavio je Index.

“Trava raste kao luda jer smo od svibnja imali praktički tropsku klimu – ogromne količine padalina i visoke temperature, u kombinaciji je to dovelo do rasta trave kakvog nije bilo nijednog ljeta”, rekao je Tomašević.

Time se na prvoj redovitoj konferenciji nakon ljetne stanke osvrnuo na kritike o nepokošenoj travi, ali i o velikom broju komaraca u Zagrebu. Istaknuo je i da se zbog ekstremnih vremenskih uvjeta ide u zapošljavanje dodatnih 100 radnika Zrinjevca.

Podsjetio je i da je Zagreb u svibnju pogodilo najjače olujno nevrijeme od kada postoje mjerenje. Aktivnosti raščišćavanja ulica, koje još uvijek traju i za koje su, uz Zrinjevac angažirane i privatne tvrtke, izbacile su iz ritma košnju koju provodi Zrinjevac.

“Situacija će se stabilizirati u rujnu”, istaknuo je Tomašević rekavši da se to odnosi i na košnju, ali i na uklanjanje krošnji i otpalih stabala sa zelenih površina.