OŽUJSKO PIVO nagrađeno zlatnom medaljom na prestižnom međunarodnom natjecanju

Ožujsko pivo - nagrada
Foto: Press

Stručni žiri renomiranog instituta Monde Selection nagradio je Ožujsko pivo zlatnom medaljom za kvalitetu u konkurenciji od 500 proizvoda. Tako je uz hrvatske potrošače, posebnost i kvalitetu Ožujskog piva već sedmi put prepoznao je i prestižni Institut Monde Selection.

Ožujsko pivo nagrađeno je zlatnom medaljom u kategoriji “Piva, vode i negaziranih pića” u kojoj je ocijenjeno više od 500 proizvoda. Kvaliteta se mjerila prema pet kriterija – vizualnom dojmu, mirisu, okusu, pakiranju te općem dojmu. Pivo je okarakterizirano kao “svijetlo”, vrlo jasno te bez vidljivih čestica. Čistoća arome ocijenjena je savršenom.

Žiri je istaknuo kako je okus piva bio čist i nježan, užitak za nepce, a mala oštra gorčina aftertastea zaokružila je pivo određenom elegancijom. Žiri je pohvalio i kvalitetu dizajna ambalaže koja pivu daje jedinstven karakter. Opći dojam je odličan, a članovi žirija uživali su u Ožujskom pivu zahvaljujući njegovoj visokoj kvaliteti.

“Izuzetno smo ponosni na nagradu Monde Selectiona kao još jednu potvrdu kvalitete i prepoznatljivosti Ožujskog piva od strane struke. Ovo vrijedno priznanje najomiljenijem hrvatskom pivu, popularnoj Žuji, predstavlja i poticaj za naš daljnji rad kako bi našim potrošačima i dalje osigurali vrhunski proizvod“ “, rekao je Ivan Šuvar, direktor marketinga i izvrsnosti brendova Zagrebačke pivovare.

Nagrada međunarodnog Instituta Monde Selection smatra se jednom od najprestižnijih nagrada koje se dodjeljuju najkvalitetnijim prehrambenim proizvodima u svijetu. Institut iz Bruxellesa djeluje od 1961., a primjenom visokih kriterija i objektivnim ocjenjivanjem kvalitete proizvoda, pri čemu se ne daje prednost niti jednom proizvodu bez obzira na zemlju porijekla, s pravom nose titulu nepristranog svjedoka kvalitete. (M. Petković)