Ovogodišnja Noć kazališta privukla više od 42 tisuće posjetitelja

Šesta Noć kazališta održana je u 43 hrvatska grada na 76 lokacija, pod motom “Nisu izbori, a svi se trgaju za stolicu”. U predstavama je uživalo više od 42 tisuće posjetitelja.

histrioni-partija-remija

Publika je mogla pogledati 147 predstava koje su pripremile 94 institucije, kazališta ili udruge. Održano je i više od 70 popratnih programa. Osim u Hrvatskoj, manifestacija je održana u još šest zemalja (Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Češkoj, Slovačkoj i Srbiji).

“Odaziv publike bio je odličan i kazališta su bila popunjena do zadnjeg mjesta, neka čak i prekapacitirana”, izvijestila je voditeljica ureda Noći kazališta Nada Kruljac.

Prve predstave započele su u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu i Maloj sceni u Zagrebu.
U jutarnjim i popodnevnim terminima uživali su oni najmanji, a kasnovečernje programe pogledala je starija publika. Većina je karata bila besplatna dok je u nekim kazalištima bila simbolična.

Manifestacija Noć kazališta iz godine u godinu bilježi porast interesa institucija i publike. Prošle godine zabilježeno je gotovo 50 tisuća posjetitelja, a ove godine očekuje ih se još više.