Otvoreni Dani vina u Jastrebarskom, uz odlična vina tu je i bogata gastro ponudi i sjajna zabava

Bute črno ili belo ili pak plešivičko? Na Danima vina u Jastrebarskom možete birati što vam srce želi!
Foto: Zagrebačka županija

Počeli su Dani vina u Jastrebarskom, središnja turistička manifestacija jaskanskoga kraja. Prilika je to da posjetitelji upoznaju 14 renomiranih vinara izlagača, degustiraju vrhunska vina i uživaju u bogatoj gastro ponudi.

“Zeleni jaskanski bregi i njeni suncem okupani vinogradi postaju najljepši ujesen – u vrijeme kad trsovi rode plodom i daju nam priliku da bogatu tradiciju jaskanskog vinogradarstva i podrumarenja utisnemo dublje u povijest. O Jaski, jaskanskim vinima i vinarima priča se stotinama kilometara daleko, a promocijom višestoljetne vinogradarske tradicije želimo doprinijeti nastojanjima da se glas o Jaski proširi u svaki kutak svijeta.” Tako je ovu lijepu manifestaciju, prije njenog otvorenje, najavio gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel.

Bute črno ili belo ili pak plešivičko? Na Danima vina u Jastrebarskom možete birati što vam srce želi!
Foto: Zagrebačka županija

A na samom otvorenju je bio duhovit! “Bute črno ili belo ili pak plešivičko?! Zna se pili bumo plešivičko!”, povijesnom rečenicom hrvatske filmske industrije (film “Tko pjeva zlo ne misli”) Novosel je pozdravio prisutne.

U ime pokrovitelja, Zagrebačke županije, zamjenica župana Nadica Žužak zahvalila je vinogradarima i vinarima jaskanskoga kraja što pronose ime grada, a onda i Zagrebačke županije sudjelujući na brojnim izložbama i sajmovima vina, gdje redovito osvajaju zapažene nagrade i priznanja.

“Ova je manifestacija prilika za njihovu dodatnu promociju, ali i promociju cijeloga kraja, ona je mjesto susreta i prijateljstva”, rekla je zamjenica Žužak.

Na otvorenju Dana vina bio je i predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan rekavši da Županija, ne samo da podržava ovu manifestaciju, već poticajnim mjerama dugi niz godina podržava i plešivičke vinare.

Do nedjelje – 13. listopada, uz kulturno-umjetnički, zabavni i edukativni program, posjetitelji manifestacije mogu kušati vina poznatih plešivičkih vinarija – Tomac, Korak, Šember, Jagunić, Kolarić, Braje, Ivančić, Režek, Tomac-Bajda, Šoškić, Jurkovac, Kurtalj, Sirovica, Mladina.