Otvorena prodajna manifestacija ”Plavi ceker”, proizvođačima uručene oznake kvalitete

Foto: Zagreb.hr

Prodajnu manifestaciju “Plavi ceker”, što se od 29. do 31. listopada u organizaciji Grada Zagreba održava na Trgu bana Josipa Jelačića, otvorio je danas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te tom prigodom svečano uručio Potvrde o dodjeli Oznake “Plavi ceker” za još 13 proizvođača.  
 
Kroz ovaj projekt Grad Zagreb okuplja mala i srednja poljoprivredna gospodarstva,  proizvođače najkvalitetnijih proizvoda iz cijele Hrvatske koji su spremni, u skladu s Pravilnikom,  dati na provjeru svoje proizvode i potvrditi kvalitetu.  

Foto: Zagreb.hr

 
“Veliko mi je zadovoljstvo što vas sve mogu pozdraviti na prvoj prodajnoj manifestaciji proizvoda s oznakom ‘Plavi ceker’ na kojoj smo, unatoč složenim epidemiološkim uvjetima, okupili naše  nositelje oznake. Želim zahvaliti našem resornom Uredu na organizaciji ove hvalevrijedne manifestacije, a Prehrambeno – biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i NZZJZ Dr. Andrija Štampar na sudjelovanju i svom doprinosu. Nadam se da ćemo sljedeće godine, okupiti naše vrijedne proizvođače u većem broju i još jednom pokazati svima koliko smo kao grad i država bogati zdravim i kvalitetnim namirnicama”, kazao je gradonačelnik Bandić čestitavši novim dobitnicima oznake, njih ukupno 13 s 20 proizvoda.
 
“Drage sugrađane pozivam da, poštujući propisane mjere,  dođu na naš središnji trg i kupe najbolje domaće proizvode za koje od “hrvatskog polja do zagrebačkog stola”, jamči Zagreb“, dodao je za kraj gradonačelnik. 
 
Pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Dejan Jaić naglasio je da je u tijeku je Javni poziv za dodjelu spomenute oznake, koji traje do sredine prosinca, za sve one koji se nisu dosada uspjeli prijaviti za dodjeljivanje ove oznake kvalitete. 
 
Projekt dodjele i označavanja oznakom „Plavi ceker“ pokrenuo je Grad Zagreb koji je i registrirao navedenu oznaku te Pravilnikom propisao postupak dodjele oznake.