Otvorena izložba fotografija “Hrvatska vojska u Afganistanu”

Na najljepši mogući način prisjećamo se 15. siječnja 1992. kada smo svi zajedno bili sretni zbog međunarodnog priznanja Hrvatske.

izlozba-hv-u-afganistanu

Izjavila je to obnašateljica dužnosti gradonačelnika Grada Zagreba Sandra Švaljek u prigodi otvaranja izložbe fotografija Hrvatska vojska u Afganistanu u auli Gradske uprave.

“Zahvaljujem svima koji su doprinijeli postavljanju izložbe, posebnu autoru fotografija Zvonku Luciću, pripadniku Hrvatske vojske, hrvatskom branitelju i sudioniku mirovne misije u Afganistanu, što su nam dali ovaj prekrasan poklon i obnovili naše sjećanje na priznanje”, rekla je Sandra Švaljek

“Izložbom fotografija Hrvatska vojska u Afganistanu želimo istaknuti napredak Republike Hrvatske od njenog međunarodnog priznanja, domovinskog rata do današnjeg sudjelovanja u međunarodnim vojnim operacijama”, naglasio je Branko Mikulić, tehnički organizator izložbe. Izloženo je 18 fotografija snimljenih u razdoblju od veljače do rujna 2009. u Kabulu i okolici u vrijeme boravka 13 kontigenta OS RH.

Izložbu je organizirala Udruga branitelja Domovinskog rata uz potporu Grada Zagreba – Gradskog ureda za branitelje, a bit će otvorena do 21. siječnja.