OTIŠAO JE VELIKI GLAZBENIK: Rajko Dujmić preminuo od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći

Rajko Dujmić
Foto: Screenshot Youtube

Od posljedica prometne nesreće u kojoj je zadobio teške ozljede glave, danas je u Rijeci u 66-oj godini preminuo hrvatski skladatelj i glazbenik Rajko Dujmić, doznaje Večernji list od izvora bliskih obitelji.

Dujmić je 29. srpnja zadobio teške ozljede u prometnoj nesreći kod Ravne Gore i od tada se nalazio na odjelu intenzivne njege u KBC-u Rijeka, a njegova supruga Snježana zamolila je svoje prijatelje da se mole za njegovo zdravlje i da se pomole kako bi se Rajko probudio iz kome.

Vikendica obitelji Dujmić nalazi se u Gorskom kotaru i to je njihova oaza mira i mjesto na kojem su proslavili brojne obiteljske fešte i Snježana Dujmić zbog radova u vikendici je bila već tjedan dana, a dan prije nesreće su joj se pridružili i Rajko i njegov sin Tin.

Naime, kako je za Večernji list izjavila Snježana, taj je datum je poseban za Rajka i nju jer su se tada upoznali i planirali su navečer tim povodom otići u Delnice na večeru, ali nažalost to se nije dogodilo. On je nakon ručka svojim automobilom zaputio u Ravnu goru s namjerom da joj kupi poklon za godišnjicu.

Na povratku iz Ravne gore doživio je tešku prometnu nesreću, a u pomoć su mu odmah priskočili ljudi koji žive u blizini i od njih je Snježana saznala kako je Rajko bio pri svijesti do dolaska Hitne pomoći, a na putu do bolnice pao je u nesvijest. Kazala je kako se on uvijek vezao sigurnosnim pojasom, a njegov automobil marke VW Tiguan ima zračne jastuke koji su se otvorili u trenutku nesreće.

Prema onome što je od očevidaca uspjela doznati, Rajko je pokušao sam izaći iz automobila, ali je imao jaku ozljedu glave. Mještani koji su mu pritekli u pomoć, pričala je Snježana, uopće ga nisu prepoznali. Mislili su da se radi o nekom mladiću i odmah su pozvali hitnu pomoć.

“Rajko je bio pri svijesti kada je došla hitna pomoć koju je čekao čak 45 minuta. Nažalost, u kolima hitne pomoći je izgubio svijest. Ozljede su teške, ali on je borac i moramo svi vjerovati i moliti da će se izvući iz ovoga”, kazala je Snježana. Nažalost, Rajko je izgubio životnu bitku…