U prodaji je novo izdanje jednog o najpopularnijih albuma Novih fosila

Foto: Croatia Records

O moja Sanja, da si malo manja
Il’ da ja sam veći, samo malo veći
O moja Sanja, da si malo manja
Da si malo niža, bila bi mi bliža

Jedan je ovo od najpoznatijih refrena grupe Novi fosili, a veselu pjesmu “Sanja” otpjevao je Rajko Dujmić, jedan od naših najvećih skladatelja.

Pjesma “Sanja” jedna je od deset pjesama objavljenih na albumu “Za djecu i odrasle” 1982. godine u izdanju Jugotona.

Bio je to peti studijski album Novih fosila objavljen na vinilu, na kojem se uz “Sanju” nalaze i pjesme: “Djeca smo”“3+10”“Majčine oči”“Mali Ćiro”“Šta se smiješ klipane”“Razumljiva pjesma (Kad sam bio mlad)”“Vikend tata, vikend mama”“Samo mi se javi”“Za domovinu našu”.

Autor glazbe svih pjesama je Rajko Dujmić, osim Slobodana Momčilovića koji je skladao “Razumljivu pjesmu”, a stihove su pisali Mario MihaljevićDea VolarićMomčilo Popadić i Drago Brtivić.

Album koji i velikima i malima izmami osmijeh na lice Croatia Records reizdala je prvi put 2005. godine s digitalno remasteriranim snimkama, a drugo reizdanje ovih se dana ponovo može naći na tržištu. Osim svima već poznatih pjesama s ovog albuma i omot je bio onaj koji je privlačio pažnju.

Fotografija Novih fosila, koju je snimio jedan od naših najboljih fotografa Željko Koprolčec napravljena je kao bojanka, a zanimljive ilustracije za djecu napravili su Igor Kordej i Mirko Ilić koji potpisuje i dizjan albuma.

Reizdanje albuma “Za djecu i odrasle” stiglo je u pravi tren, uoči 61. Međunarodnog festivala djeteta u Šibeniku na kojem u nedjelju, 20. lipnja, biti održana posebna večer posvećena Rajku Dujmiću.

Neki od najboljih mladih pjevača poput Mije Dimšić, Marka Tolje, Nele, Marka Kutlića, Dina Petrića, Alena Đurasa, Matije Cveka i drugih, pjevat će pjesme upravo s ovog albuma, a večer će upotpuniti i s nekoliko najvećih hitova Novih fosila: “Šuti, moj dječače plavi”“E, moj Saša”“Da te ne volim” i drugima.

Gotovo da nema festivala niti dodjele nagrade koja na poseban način nije obilježila prvu godinu bez velikog skladatelja, Rajka Dujmića.

Njegov rad s Novim fosilima i pjesme koje su obilježile još puno sjajnih karijera glazbena su ostavština koju će sasvim sigurno pjevati još puno djece i odraslih.