Sutra je pogreb Rajka Dujmića, obitelj objavila tko će biti u počasnoj straži

Rajko Dujmić
Foto: Screenshot Youtube

Gotovo dva tjedna nakon smrti legendarni glazbenik i skladatelj Rajko Dujmić bit će ispraćen na posljednji počinak.

Ispraćaj će se održati na zagrebačkom krematoriju u 10 sati, a potom slijedi i misa zadušnica koja će se za Rajka služiti u 13 sati u crkvi Sv. Jeronima u Zagrebu, piše Večernji list.

Posljednji ispraćaj bit će otvoren za javnost, a iako je obitelj prvotno izrazila želju da uz Rajkov odar ne bude počasna straža naknadno su se ipak predomislili.

Tako će sutra uz lijes stajati Rajkovi najbliži prijatelji i kolege među kojima su Ante Gelo, Sandra Hančić, Jasenko Houra, Jacques Houdek, Želimir Babogredac, Mladen Grdović, Jasmin Stavros, Ana Rucner, Vladimir Pavelić, Nataša Mirković, Dragan Rucner, Mario Rucner, Zoran Škugor, Hrvoje Barlović, Vedran Strukar, Emilija Kokić, Nenad Ninčević, Vlado Kalember, Jasna Zlokić i Fedor Boić.

Zbog epidemioloških mjera počasna straža izmjenjivat će se u grupama po četvero ljudi, a tijekom ispraćaja govore će održati skladatelj i tekstopisac Nenad Ninčević te Antun Tomislav Šaban, tajnik Hrvatskog društva skladatelja.

Glazbenik će biti pokopan u Aleji velikana na zagrebačkom Mirogoju, a zemljište za grob među zaslužnim građanima obitelji će ustupiti Grad Zagreb.

Rajko će tako počivati pokraj Ede Murtića, Dražena Petrovića, Ene Begović i drugih istaknutih velikana. Na tom dijelu Mirogoja cijene iznose i do 160.000 kuna, a troškove izgradnje i sprovoda pokriva obitelj.

No, u Rajkovu slučaju, svoj doprinos dat će i Društvo hrvatskih skladatelja koje će za Rajka u rujnu organizirati i komemoraciju koja će, kako su najavili, biti dostojanstvena i primjerena Rajkovu značaju i veličini.

Rajko Dujmić je preminuo od posljedica prometne nesreće koja se dogodila 29. srpnja kod Ravne Gore kada je izgubio nadzor nad automobilom marke VW Tiguan i sletio s ceste te završio na strmini provalije.

Zbog teških ozljeda glave šest je dana bio u komi, a iako su se svi nadali da će se izvući iz ove teške situacije, Rajko je bitku za život nažalost izgubio tri dana prije svog 66. rođendana.

Komentari