Osam hrvatskih pisaca na Londonskom sajmu knjiga

U okviru Londonskog sajma knjiga koji se održava od 8. do 10. travnja 2014., druge godine zaredom bit će predstavljena suvremena hrvatska književnost na hrvatskom nacionalnom štandu te na lokacijama u Londonu.

londonski-sajam-knjiga
Organizatori ovog projekta su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Hrvatsko društvo pisaca i izdavačka kuća Istros Books iz Londona, uz potporu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Velikoj Britaniji.

Londonski sajam knjiga kao jedan od najvažnijih europskih i svjetskih književnih sajmova i mjesto susreta izdavača, pisaca i književnih agenata, izvrsna je platforma za promociju dugogodišnjeg programa potpora Ministarstva kulture književnim prijevodima hrvatskih pisaca na strane jezike za koji je upravo raspisan natječaj kao i za razvoj programa Europske unije Kreativna Europa koji je na nacionalnoj razini u nadležnosti Ministarstva kulture.

U programu sudjeluju: Nikola Petković, Daša Drndić, Edo Popović, Roman Simić Bodrožić, Dinko Telećan, Kristian Novak, Ivan Sršen i Kruno Lokotar.