Odgovor na inozemnu konkurenciju: Ultra gros postaje Ultra

U tijeku je izrada novog vizualnog identiteta grupacije Ultra gros, udruženja hrvatskih trgovačkih kuća, koje na tržištu djeluje već 12 godina. Kako bi kupci lakše pronašli prodajna mjesta, grupacija će se u komunikaciji pojavljivati kao Ultra, a članice će u komunikaciji upotrebljavati Ultra_ime članice.

ultra-gros

Znak Ultra, pod kojim će se voditi bitka za opstanak hrvatske trgovine i hrvatskih proizvođača u Europskoj uniji prvi su ponijeli dalmatinski trgovački lanci Djelo iz Šibenika, Ribola iz Kaštela, Sonik iz Zadra, i Victa iz Splita, te zagorski trgovački lanac Trgocentar iz Zaboka, a u narednim mjesecima uz svoje će ga ime istaknuti i ostalih šesnaest članica Ultre.
Usporedno sa stavljanjem znaka Ultra kreće i primjena novog vizualnog identiteta. Prvi koraci već su napravljeni: u Dalmaciji s izdavanjem kataloga i uređenjem vanjskog izgleda prodavaonica, a u Zagorju sa svjetlećim reklamama. Prilagodba će se nastaviti u Sjeverozapadnoj Hrvatskoj kao i u dijelu unutrašnjosti, a cilj je da cjelokupna grupacija bude prepoznata na taj način.
“Želja nam je kupcima pružiti iskustvo kupovine u lokalnoj trgovini, jedinstveno na područjima djelovanja naših članica. Članice ostaju najbolji susjed, s novim imenom, a u prodavaonicama Ultre će se i dalje moći pronaći svi poznati hrvatski proizvodi, uz poseban naglasak na proizvode lokalnih proizvođača jer želimo ostati hrvatska kuća i biti tako prepoznati u EU! Vjerujemo da će nam kupci i dalje poklanjati svoje povjerenje i da će ime Ultra prepoznavati kao nacionalno ime za kupovinu u domaćoj trgovini”, izjavljuje uprava Ultre.
Ultra kao odgovor hrvatskih trgovačkih kuća na inozemnu konkurenciju
Stavljanjem znaka Ultra ispred svog imena, trgovine članice ostaju i dalje najbolji susjed svojim kupcima nudeći iskustvo kupovanja u lokalnim trgovinama, poručuju iz Ultre.
Promjenom vizualnog identiteta i imena, Ultra dodatni naglasak stavlja na domaću proizvodnju, jer Ultra trgovine zastupaju poznate hrvatske proizvode, a poseban se naglasak stavlja na proizvode lokalnih proizvođača.
Ultra je i odgovor na inozemnu konkurenciju. “Smatramo da trebamo podupirati hrvatsku proizvodnju i pružiti priliku lokalnim proizvođačima da pronađu mjesto na našim policama. To je još jedan od načina na koji našim kupcima pružamo iskustvo kupovine u lokalnoj trgovini, jedinstveno na području djelovanja Ultre. Ultra je vaš najbolji susjed, Ultra je u službi domaće proizvodnje!”, naglašava uprava Ultre.
Shodno novim promjenama Ultra se od sada može pronaći u gradovima i regijama:
– Zagreb (Prehrana, Union, Vrutak)
– Unutrašnja Hrvatska (Lonia, Mlin i pekare, PPK Bjelovar, Strahinjčica, TP Varaždin, Trgocentar Zabok, Trgonom)
– Istra i Kvarner (Duravit, Jadranka trgovina, Jeruzalem, Kvarner Punat, La-vor, Puljanka, Valalta)
– Dalmacija (Djelo, Ribola, Sonic, Victa).