Trgovački lanac s 1400 zaposlenih više neće raditi nedjeljom! Hoće li ga drugi slijediti?

Trgovina - supermarket
Ilustracija | Foto: Pixabay

Zaposlenici trgovačkog lanca KTC, njih 1400, posebno se raduju početku 2010. godine. Taj maloprodajni lanac je, naime, odlučio da os 1. siječnja neće raditi nedjeljom, javlja Dnevnik.hr.

“Ako ih tretiramo kao članove velike obitelji, onda je red da ih tretiramo tako i u poslu. Omogućili smo im da nedjelje provode sa svojim najmilijima, a drugo je naša želja da zanimanje trgovac ponovno bude atraktivno”, otkriva Ivica Katavić, predsjednik Upravog odbora KTC-a.

KTC je uvjeren kako će ovo biti dodatna motivacija, baš kao i kada su prestali raditi na vjerske blagdane prije tri godine. “Iz razgovora sa zaposlenicima, to vrijeme koje provedu s obiteljima na Štefanje, na Uskrsni ponedjeljak, Veliku Gospu ili Svi svete, mislim da se to ne može platiti novcem”, uvjeren je Katavić.

Oko rada nedjeljom, načelno, trgovci su različitih mišljenja, kažu nam u Hrvatskoj gospodarskoj komori. “Nema jedinstvenog stava. Ima članica koje bi se prilagodile ako bi se regulatorno prilagodilo radno vrijeme trgovine na malo, tako da u ovom trenutku postoje podijeljeni stavovi”, kaže za Dnevnik.hr Ema Culi iz Sektora za trgovinu HGK.