Od nedjelje na HTV-u kreće kviz Superpotjera, evo u čemu se razlikuje “obične” Potjere

Foto: Renato Branđolica /HRT

U nedjelju 26. ožujka u 20.15h na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT-HTV 1) ne propustite novi kviz “Superpotjera”. Kviz je rađen po inačici “Beat The Chasers“.

Prvi put petero lovaca okupljeno je u supertim. Oni su Morana Zibar, Krešimir Sučević Međeral, Mladen Vukorepa, Dean Kotiga i novi lovac koji im se pridružio – Sven Marcelić.

Samouvjereni do neba, svih petero rade kao jedan. Spremni su upustiti se u bitku sa svima koji dolaze. Stvorili su jedan od najmoćnijih kvizaških timova na planetu pa se postavlja pitanje: Tko ima sve što je potrebno da bi pobijedio lovce?

“Superpotjera“ licencni je natjecateljski televizijski format kviza znanja u kojem natjecatelj najprije osigurava potencijalni novčani iznos u samostalnoj igri odgovaranja na pitanja s višestrukim izborom.

Pod uvjetom da tijekom spomenute samostalne igre uspije osigurati određeni novčani iznos, nastavlja s natjecanjem u kojem ima priliku osvojiti novčanu nagradu igrajući protiv dva, tri, četiri ili svih pet lovaca.

“Koncept kviza je varijanta obrnute ‘Potjere’. U ‘Potjeri’ četvero natjecatelja igra protiv jednog lovca, a u ovoj situaciji petero lovaca igra protiv jednog natjecatelja. Lovci će rijetko kada igrati za 60 sekundi, dok će igrači igrati za 60 sekundi, tako da imaju neku prednost u vremenu“, rekao je urednik i voditelj projekta Igor Grković, objašnjavajući koncept novog kviza.

Dodaje kako će novi kviz sigurno naići na veliko zanimanje gledatelja. “Ovo je večernja varijanta s publikom u studiju, većim novčanim iznosima i grandioznijom scenom, emitirat će se jednom tjedno poslije Dnevnika“, dodaje Grković.

Joško Lokas kaže kako je lijepo je raditi pred publikom u najvećem studiju HRT-a. “Ovo nije samo spin-off već neka logična ekstenzija “Potjere“, riječ je o relativno novom formatu u svijetu nastalom 2020. godine. Drago mi je da je televizija prepoznala takvu kvalitetu, nadam se da ćemo napraviti taj posao kao što ekipa radi već 10 sezona“, rekao je Joško neposredno uoči početka snimanja.

Redatelj je Danko Volarić, urednik Igor Grković, a voditelj Joško Lokas.