Od korone preminuo 53-godišnji Nenad Bunjac, novinar i dragovoljac Domovinskog rata

Od korone preminuo 53-godišnja Nenad Bunjac, brat antivaksera Branimira Bunjca
Foto: Facebook

Od covida-19 preminuo je riječki novinar i kolumnist Nenad Bunjac, objavio je Index. Nenad Bunjac imao je 53 godine, završio je Grafičku školu u Zagrebu i studirao psihologiju na Filozofskom fakultetu u Rijeci, bio je dragovoljac Domovinskog rata.

Nenad je na Indexu tekstove objavljivao 2014. godine i redakcija Indexa pamti ga kao strastvenog, predanog i angažiranog autora.

Njegov mlađi brat, bivši saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac, informaciju o smrti brata objavio je na svom privatnom Facebook profilu.

“Nenad Bunjac, moj brat, napustio je svoje tijelo”, napisao je jučer Branimir Bunjac.

Osim kao bivši zastupnik Živog zida koji je po prestanku saborskog mandata odselio u Irsku, Branimir Bunjac je u hrvatskoj javnosti poznat kao borac protiv cijepljenja i cjepiva.

Branimir Bunjac, kojeg na Facebooku prati više od 60.000 ljudi, u kolovozu je pisao kako “pandemije nema niti je ikad postojala”. Protivi se cijepljenju, epidemiološkim mjerama, nošenju maski i testiranju.

U rujnu se i sam Branimir Bunjac zarazio koronavirusom. Na svom Facebooku opisao je teške simptome koje je imao i zbog kojih je završio u bolnici, priznao da se nije cijepio zbog straha, da je u bolnicama više necijepljenih i da imaju teže simptome.

No, Branimir Bunjac je i nakon što je jedva preživio zarazu koronavirusom nastavio širiti teorije zavjere o pandemiji i cjepivima.