Nova era Mile Kekina: Predstavio pjesmu i slikovnicu “Mala”, uskoro stiže i album… [VIDEO]

Foto: Menart

Pjesmom “Mala” započinje novo poglavlje Mile Kekina. “Mala” je pjesma i slikovnica, ona je direktno inspirirana njegovom desetogodišnjom kćeri koja je, kako pjesma kaže, također “neobično nepraktična i samo sebi slična.”

“Često pjevam o onima koji nikad neće imati mira jer su rođeni van okvira, da se malčice samocitiram. Volio bih da ova pjesma, bilo kroz slikovnicu, bilo kroz stihove dopre do klinki i klinaca, koji su danas, puno više nego u moje vrijeme Pipi Duge Čarape, kroz društvene mreže, aplikacije i filtere ljepote izložene pritisku da moraju u svakom trenutku izgledati savršeno. S druge strane volio bih da “Mala” dođe i do svih klinaca kojima se stalno govori kako da se oblače, šišaju, izgledaju, i kako da budu primjereni i u skladu s konvencijama koje su često same sebi smisao. Ona je također i poziv da se zbog okvira koji ih žuljaju ne krate i sužavaju kako bi ispunila tuđa očekivanja. Mislim da se tema tiče svih nas, ne samo djece”, rekao je Mile Kekin.

Za kraj je zaključio: “Ako bih baš morao poruku pjesme sažeti u jednu rečenicu ona bi glasila: Savršenost je, ne samo lažna, nego i dosadna”

Režiju i montažu za pjesmu “Mala” radio je Tomislav Fiket po Ilustracijama Tomislava Torjanca.

Kada je počeo pisati Malu, Mile kaže da nije niti sanjao da će se ona pretvoriti u slikovnicu, a još se manje nadao da će je napraviti Tomislav Torjanac, autor remek-djela “Kako živi Antuntun” i “Grga Čvarak”.

“Mala” je prvi singl s njegovog nadolazećeg albuma koji koji je već u pripremi i bit će objavljen na proljeće iduće godine.

Producent ove pjesme, kao i cijelog nadolazećeg albuma je Mark Mrakovčić.