Noćas sve ulice očišćene, Bandić dečkima iz Zimske službe obećao tri odojka

Zagrebačke prometnice cijelu noć čisti svih 215 ekipa Zimske službe kako bi Zagreb ujutro bio prohodan, rečeno je na sjednici Operativnog stožera Zimske službe, koju je večeras sazvao gradonačelnik Milan Bandić u bazi na Žitnjaku.

snijeg-ciscenje-zagreb
“Sve ekipe su na terenu, odrađujemo zadatke jer se sutra ujutro i prekosutra očekuje veliki minus, znači što napravimo večeras, to je to”, rekao je Hasan Džombić iz Zimske službe. Dodao je da je prva smjena radila do 20 sati, a druga je nastavila od 20 sati i čistiti će snijeg do osam ujutro. Potrošeno je oko 1.200 tona soli, a na zalihama je još oko 12.000 tona soli, što znači da ima materijala za još 12 velikih izlazaka ekipa Zimske službe, rekao je Đombić.
Bandić je rekao i da sve tramvajske linije funkcioniraju i da će sve funkcionirati, a pročelnik Gradskog ureda za promet i predsjednik Operatovnog stožera Dinko Bilić je kazao da sve ekipe Male zimske službe rade po redovitom programu i zasada nema nikakvih problema u gradu.
Upitan kako komentira što su djeca ostala zarobljena od snijega na Sljemenu, Bandić je rekao da je on krivac što su ostala tamo, a ne snijeg, jer su djecu mogli dovesti sa Zagorske strane.
“Djeca su ostala gore jer sam ja tako odlučio, djeca čekaju cijelu godinu snijeg pa neka gore provedu jednu noć u idili zimskih radosti”, rekao je i dodao da su djeca, kad su to čula, pljeskala toliko da se čulo do Šestinskog lagvića.
Dodao je da je 92 djece iz Osnovne škole Retkovec s pet učiteljica od ponedjeljka bilo na Sljemenu u Školi u prirodi i trebali su večeras ići kući, ali onda su ih nagradili da ostanu do sutra ujutro. Pojasnio je da je šest stabala prepriječilo Sljemensku cestu i sutra ujutro će to raščistiti.
Bandić je rekao i da su digli standard čišćenja Zagreba na visoku razinu, iz godine u godinu sve više i građani to očekuju. Našalio se i mladima poručio da kad se oni sutra probude oko podneva ceste će biti suhe, a starijima kad se ujutro dignu “bit će sve crno”, ne crna situacija, nego ceste.
Najavio je da sutra rano ujutro ide u Beč i da će se vratiti u nedjelju prijepodne, te da se nada da neće sutra napadati još pola metra snijega pa da će se morati vratiti sutra navečer u Zagreb. Dečkima iz Zimske službe obećao je sutra popodne tri odojka, jer tu praksu ne smijemo zaboraviti.