NIJE KRIV: Županijski Sud odbacio optužbe protiv Milana Bandića

bandic_novinari

Zagrebački Županijski sud obustavio je postupak protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, njegova suradnika Ivice Lovrića i voditeljice Tržnice Zagreb Zdenke Palac koje je Uskok teretio da su pogodovali udruzi “U ime obitelji” Željke Markić i priskrbili joj nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna.

Bandićeva odvjetnica Jadranka Sloković rekla je novinarima da je Optužno vijeće donijelo takvu odluku jer je utvrdilo da u postupanju Bandića i ostalih nema obilježja kaznenog djela, javlja HRT.

Predstavnik tužiteljstva najavio je žalbu Vrhovnom sudu.

Podsjetimo, zagrebački Županijski razmatrao je danas osnovanost prve, dorađene optužnice protiv Bandića kojom ga Uskok zajedno s njegovim suradnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac tereti da su pogodovali udruzi “U ime obitelji” i priskrbili joj nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna.

Bandić je na ročište, zakazano za devet sati, došao u pratnji svojih odvjetnika Jadranke Sloković i Čede Prodanovića i nije davao nikakvu izjavu novinarima koji su ga čekali ispred zgrade suda.