Nezapamćeno nevrijeme pogodilo Zagorsku županiju, šteta je golema, osobito u poljoprivredi

Foto: DVD Kumrovec

Nezapamćeno nevrijeme praćeno jakim vjetrom, kišom i tučom zahvatilo je jučer u 20:00 sati područje Krapinsko-zagorske županije. Nešto kasnije, oko 22 sata, nevrijeme je pogodilo i zapadni dio Zagrebačke županije i grad Zagreb, a zatim i Sisačko-moslavačku županiju.

Velika količina kiše koja je pala uzrokovala je plavljenje podrumskih prostorija kuća u mjestima Risvica, Veliko Trgovišće, Jezero Klanječko, Stubičke Toplice, Klanjec, Kladnik, Kumrovec te Zagorska Sela.

Foto: MUP

Zbog nanosa blata i vode na državnoj cesti 229 između mjesta Miljana i Plavić, intervenirali su djelatnici Županijske uprave za ceste. Bilo je poteškoća u opskrbi električnom energijom.

Građani su prijavili i veću materijalnu štetu, uzrokovanu tučom, na usjevima, vinogradima i voćnjacima. Voditelj Službe civilne zaštite Krapina obišao je najugroženija područja.

Zapadni dio Zagrebačke županije u 22:00 sata zahvatilo je olujno nevrijeme praćeno jakim vjetrom, kišom i tučom. Najviše su nevremenom bila zahvaćena mjesta Jastrebarsko, Čeglje, Gudci Draganički, Izimje i Pribić.

U mjestima Čeglje i Gudci tuča je oštetila više krovova na obiteljskim kućama i gospodarskim objektima. Jak vjetar uzrokovao je rušenje stabala na kolnik te su komunalne službe i vatrogasci radili na njihovom uklanjanju.

U 22:00 sata Grad Zagreb također je zahvatilo nevrijeme sa jakim vjetrom i kišom. Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Zagreb uklanjali su grane koje su pale na tlo i stablo koje je palo na parkirano vozilo.

Sisačko-moslavačka županija

Zbog olujnog nevremena koje je započelo oko 22:30 sati i trajalo do ponoći na području Sisačko – Moslavačke županije, Županijski centar 112 Sisak zaprimio je više dojava iz gradova Siska, Petrinje i Kutine o poplavama u stambenim objektima i na prometnicama.

U naseljima Joševica, Maja i Dvorišće stabla su se srušila na prometnice, a u Dvorišću i betonski stup Elektre. U mjestu Orleković na promenicu D36 srušio se bor.

Na intervencije su izašle komunalne službe, vatrogasci JVP Sisak, JVP Petrinja, dobrovoljna vatragasna društva, komunalne službe te timovi HEP-a, Cesta Sisak i nadležnih policijskih postaja.