Nevoljama obitelji Maršanić nema kraja, ne mogu na svoju zemlju, a sad kažu da im iz Grada prijete

PREKIPJELO IM: Obitelj Maršanić metalnom ogradom zagradila okretište tramvaja
Foto: Screenshot RTL

Nevoljama obitelji Maršanić nema kraja. Nakon što su prije desetak dana ušli u posjed svog zemljišta na kojem je izgrađeno okretište tramvaja u Prečkom činilo se da će se slučaj brzo riješiti, no ništa od roga.

S gradom se pokušavaju dogovorit o prodaji ili najmu zemljišta, ali, kako sada stvari stoje, od dogovora su daleko.

Istina, Gard je pristao na otkup i dao ponudu – 79 eura po četvornom metru, ali tu cijenu Maršanići smatraju sramotno niskom pa su ponudu odbili.

U ponedjeljak su imali sastanak s predstavnicima Grada koji su im, kako kaže Mladen Maršanić, prijetili!

“Bilo je rečeno da pravnici vide elemente kaznenog djela i po toj liniji bi oni postupili. Ne samo to, nego smo dobili rješenje od Komunalnog redarstva u kojem govore da smo ugrozili živote građana. Također, pričalo se i da će se Grad u gruntovnu upisati kao vlasnik te čestice što je meni nepojmljivo: kako se u gruntovnoj knjizi to može učiniti kad smo mi u nju upisani?”, izjavio je Mladen Maršanić za Radio Sljeme.

I dok iz Grada tvrde da prijetnji nije bilo, opunomoćenik obitelji Goran Husić se s time ne slaže. “Odvjetnik ZET-a je rekao da će od obitelji Maršanić napraviti primjer kako nitko ne bi više Gradu radio probleme. Ako to okarakteriziramo kao prijetnju, vjerujem da su nam prijetili”, izjavio je Husić.