NEVJEROJATNO: Pokupio orahe koji su pali s drveta, pa mu grad ispostavio račun

Foto: Pixabay

Jedan obrtnik iz Đurđevca dobio je od Grada Đurđevca račun od 250 kuna zato što je pokupio orahe koji su pali sa stabla oraha koje se nalazi pored dječjeg igrališta u tome gradu.

Kako piše Podravski list, obrtnik isprva nije obratio pozornost na detalje računa. Šok je uslijedio kad je shvatio da je račun izdan za najam javne površine za berbu oraha.

On je, kažu dobro upućeni izvori, u nekoliko navrata pokupio orahe koji su danima stajali ispod stabla uz dječje igralište nedaleko od poslovnog centra, a to su očito “snimili” i djelatnici gradske uprave jer njihovi uredi gledaju na taj prostor.

“Naš kolega ne bježi od toga da je pobrao nekoliko oraha, ali stvarno je sramotno da mu se zbog toga izdaje račun i traži bilo kakva naknada. Orahe znaju pokupiti i djeca koja se tu igraju i njihovi roditelji pa se postavlja pitanje hoće li i oni dobiti račune ili netko od građana koji u parku znaju pokupiti kestene”, rekli su obrtnici koji su željeli ostati anonimni kako zbog svojih izjava ne bi bili u nemilosti gradske uprave.

Obrtnik se odmah, kad je shvatio da je zapravo dobio račun za berbu oraha, obratio carini i državnom inspektoratu, no oni mu nisu mogli pomoći jer je račun izdao Grad Đurđevac.

“Tek kad su nakon panike obrtnika krenuli negativni komentari na postupanje Grada, naš je kolega od djelatnika Grada dobio poziv da zanemari račun i da je riječ o šali”, kažu obrtnici.

Iz ureda gradonačelnika Hrvoja Jančija Podravski list je dobio odgovor kako Grad Đurđevac ne izdaje niti je izdao račun po osnovi berbe oraha.

“Očito je riječ o neumjesnoj šali ili provokaciji. Ako postoji takav dokument koji bi sadržavao obilježja Grada Đurđevca, najvjerojatnije se radi o krivotvorini, što predstavlja kazneno djelo”, navode iz ureda gradonačelnika.

“Ako je ovo stvarno krivotvorina kako tvrde u Gradskoj upravi, radi se o vrlo ozbiljnom kaznenom djelu, a zanimljivo će biti vidjeti kako će se u ovom slučaju ponijeti Gradska uprava pa čak i policija, koja po službenoj dužnosti mora istražiti ovakve slučajeve. Nadalje, ako je istina da su djelatnici Gradske uprave nagovarali obrtnika koji je dobio račun da ga zanemari, onda je tu stvar dobila još jednu novu dimenziju. Naime, gradski djelatnici morali su ili zatražiti onoga tko je dobio račun da im ga preda te o tome obavijestiti policiju, ili uputiti samog vlasnika računa na tu instituciju”, piše Podravski list.