NEĆE BITI BAŠ JEFTINA: Doznalo se kolika će biti cijena vožnje novom sljemenskom žičarom!

Sljemenska žičara
Foto: Zagreb.hr

Radovi na izgradnji sljemenske žičare dobro napreduju pa sve upućuje na to će biti završena u roku, do kraja svibnja iduće godine.

Na gradilištu na kojem se realizira jedan od najvećih zagrebačkih projekata, najsloženiji dio posla je obavljen. Postavljena su 34 temelja duž cijele trase, pa je sada sve spremno za montažera – austrijsku tvrtku koja gradi žičaru, objavio je HRT.

Sljemenska žičara
Foto: screenshot

“I oni su već uvedeni u posao, krenuli su s radovima na donjoj postaji, montirali su onu glavnu 18 tonsku konstrukciju i pogonsko uže od kud starta žičara pogonski”, rekao je Goran Radić, voditelj projekta.

Neslužbeno, cijena vožnje mogla bi biti 50 kuna za domaće posjetitelje, što bi jednu četveročlanu obitelj, koja je došla na izlet, stajalo 200 kuna. To je, kažu sljemenski ugostitelji, preskupo, a i njima bi ugrozilo posao.

“Ne smijemo govoriti o cijeni karte koja bi bila veća od cijene graha u pojedinom planinarskom domu. Mislim da bi trebalo s nadležnim organima sjest, te da pitaju nas koji živimo to Sljeme i koji smo na meti gostiju koji dolaze”, ističe za HRT Živana Ćevid-Rumbak, predsjednica Udruge ugostitelja Sljemena.

Komentari