Ne može na posao kočijom: Bandić nabavlja „nabrijana“ vozila za 8 milijuna kuna

audiPremda se zagrebački gradonačelnik Milan Bandić često voli prezentirati kao čovjek iz naroda koji razumije probleme običnih ljudi, pa je nedavno komentirao i Vladinu nabavu novih vozila riječima ‘ja mogu i kočijom’, i sam je raspisao natječaj za 31 vozilo, piše Večernji list.

Traže se tako novi automobili, njih 23 na leasing od tri godine, za što su planirani troškovi osam milijuna kuna i osam rent-a-car vozila na sedam mjeseci, na koje je spreman potrošiti još 700.000 kuna. U natječaju se nisu zanemarili ni brojni detalji. Tako se od ponuđača traži da u ponudi navedu ima li automobil sportski auspuh, bočne zavjese, kamere za vožnju unatrag, spojler, šiber, traži se crna ili plava metalik boja, pogon na sva četiri kotača pa čak i 19” aluminijski naplaci.

Za svako traženo vozilo zasebne su i karakteristike, pa je teško povjerovati da se na natječaju traži najjeftinija ponuda jer će kao i kod vladinih automobila uvjete moći ispuniti samo određeni. Osim 18 osobnih automobila, traži se i pet kombi vozila koje gradska Uprava koristi i sada za putovanja na koja ide šira delegacija.

Tu se također pita ponuđača nudi li kožna sjedala s potporom za kralježnicu, elektroničko zatvaranje kliznih vrata, kožni volan i slične stavke.

Zanimljivo je da se gradonačelnik Bandić nedavno pohvalio kako gradska Uprava danas koristi 80 automobila dok ih je 2009. bilo 210 i da postojeći vozni park neće mijenjati još nekoliko godina.