“NE HVATAJ TRAMVAJ, HVATAJ MILJU”; U nedjelju u 9 sati starta 2. Zagrebačka milja, najbrža utrka u Zagrebu

Foto: DŠR Aktivan život

U nedjelju, 3. rujna s početkom u 9 sati starta 2. Zagrebačka milja, najbrža utrka u Zagrebu.

Život u jednom urbanom gradu kao što je Zagreb često zna biti poprilično intenzivan i ubrzan. Žurimo i jurimo, trčimo na tramvaje i autobuse, kasnimo na posao, zapinjemo u prometnoj gužvi.

Foto: DŠR Aktivan život

Mnogi zato svoj mir i odmor pronalaze u oazama naše metropole. Jedna od tih oaza usred asfalta su fontane na Sveučilišnoj livadi stoga na 2. Zagrebačkoj milji objedinjujemo jurnjavu i mir. Na utrci se eksplozivno juri do cilja, ali nakon toga smo na odličnoj destinaciji za odmor i mir uz zelenilo, cvijeće i šum vode.

Utrku organizira Društvo športske rekreacije Aktivan život, a prijaviti se mogu svi – od djece, mladih pa do starijih i parova. Trči se milja (1609 m) kronometarskim startom što znači da natjecatelji startaju svakih deset sekundi tako da pobjednika/icu ne znamo do samoga kraja utrke, a trenutno je prijavljeno više od 300 natjecatelja.

Distance koje se nude:
• SOLO milja, trče se 2 kruga oko fontana, ukupno 1609 m
• DUO milja – muškarac i žena trče milju, a rezultati im se zbrajaju
• DJEČJA mini milja – djeca trče pola milje, 1 krug oko fontana, 804 m

Sponzori su omogućili besplatne dječje utrke pa pozivamo što više osnovnoškolaca da dođu i natječu se s vršnjacima i pokupe poklone i medalje.

Foto: DŠR Aktivan život

Bit će to svakako jedan zabavan dan kod zagrebačkih fontana s ludo dobrim rezultatima i brzim utrkama.

Utrku podržavaju: Zona Vital, Biolectra, Pfarmalife Research, Turistička zajednica grada Zagreba, Jana i portal Trčanje.hr.

Više informacija o utrci nalazi se na web stranici https://www.zagreb.run/utrke/zagrebacka-milja/ te društvenim mrežama facebook.com/zagreb.run i www.instagram.com/zagreb.run/