NATJEČAJ: Država nudi u zakup poslovne prostore u pet gradova, najviše ih je u Zagrebu

Foto: Državne nekretnine

Danas je raspisan je natječaj Državnih nekretnina za desetogodišnji zakup 25 poslovnih prostora u pet gradova, Zagrebu, Bjelovaru, Puli, Rijeci i Splitu s rokom za predaju ponuda do podneva 5. travnja 2023.

Prostori su u vlasništvu Republike Hrvatske, a u zakup se daju u viđenom stanju na vrijeme od 10 godina uz oslobađanje od plaćanja zakupnine prvih mjesec dana od solemnizacije ugovora.

U Zagrebu je ponuđeno 18 poslovnih prostora od nulte do treće zone, a najviše ih se nalazi u drugoj gradskoj zoni. U centru grada u zakup se daju dva ulična i dva podrumska prostora, a lokacije su Prolaz sestara Baković 1, Teslina 13 i Tomićeva 3. Početna zakupnina za prostor u Prolazu sestara Baković nedaleko Cvjetnog trga koji povezuje Masarykovu i Varšavsku ulicu je 176,42 eura mjesečno. Riječ je o najmanjem prostoru na natječaju površine 12 m2 smještenom u nizu lokala u poznatom Miškecovom prolazu, gdje su do sada temeljem natječaja ili reguliranjem zakupnog odnosa Državne nekretnine sklopile ugovore o zakupu za 11 poslovnih prostora.

U ulici Nikole Tesle na broju 13 daju se u zakup ulični prostor od 20-ak m2 s početnom cijenom od 14,39 eura/m2 te podrumski veličine oko 38 m2 kojemu je s obzirom na smještaj prostora početna zakupnina duplo manja. U istoj zgradi našla su se i dva poslovna prostora u Bjelovaru gdje se u zakup na adresi Ivana Gundulića 10 daju susjedni prostori od 50 i 70 kvadrata s početnom zakupninom od 7,20 eura/m2.

Tri poslovna prostora ponuđena u Rijeci na lokacijama Ivana Čikovića Belog 8B, Školjić 7D i Tizianova 36A ponavljaju se s prethodnog natječaja za zakup jer su ponude pristigle za njih utvrđene nevaljanima pa podsjećamo sve zainteresirane ponuditelje na to da je izvadak iz odgovarajućeg registra sastavni dio ponude kao i da ponuda treba biti uvezana i numerirana.

Prije sudjelovanja u javnom natječaju, svi zainteresirani ponuditelji prostore mogu pogledati između 27. i 31. ožujka 2023. prema rasporedu objavljenom u javnom pozivu. Na natječaju mogu sudjelovati pravne osobe, udruge i fizičke osobe s registriranim obrtom ili samostalnom profesionalnom djelatnošću. Ponude se dostavljaju poštom na adresu: Državne nekretnine d.o.o., Planinska 1, Zagreb ili osobno u pisarnicu Društva, a javno otvaranje ponuda održat će se 5. travnja 2023. u 13:30 u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ulica Republike Austrije 14, Zagreb.

Kompletan popis sa svim detaljima pogledajte na ovom linku: Natječaj za zakup poslovnih prostora 2/23