Nakon velikog požara u Frankopanskoj oglasila se Hrvatska vatrogasna zajednica

Foto: Vatrogasna postrojba Zagreb

Nakon sinoćnjeg požara središtu Zagreba, u Frankopanskoj ulici, priopćenjem se oglasila Hrvatska vatrogasna zajednica.

“Za požar otvorenog prostora koji je izbio 31. svibnja na adresi Frankopanska 1, u VOC-u Grada Zagreba dojava je zaprimljena u 23:17. Naime, prilikom sanacije vodovodne cijevi došlo je do puknuća plinske cijevi pri čemu je došlo do zapaljenja plina, a zbog visokog plamena pregorjele su tramvajske žice pa je na tom dijelu bila isključena struja. Četiri djelatnika vodoopskrbne odvodnje su ozlijeđena i zbrinuta od strane Hitne medicinske pomoći”, stoji u priopćenju.

Foto: Vatrogasna postrojba Zagreb

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Siniša Jembrih kazao je kako je otvoreni plamen trajao oko dva sata, a vatrogasna intervencija je završila u 3:50 nakon čega su se vatrogasci s većinom snaga vratili u postrojbu, dok je jedno vozilo ostalo na mjestu događaja radi osiguranja.

#Za vrijeme trajanja intrevencije u jednom smo stanu postavili cijevnu prugu za gašenje kako bismo se osigurali da ne bi došlo do proširenja požara zbog isijavanja topline“, objasnio je zapovjednik Jembrih te dodao kako je na intervenciji sudjelovalo ukupno 18 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila iz JVP Grad Zagreb.