Nakon pet godina nastavljeni radovi na komleksu bazena na Sveticama

Nakon pet godina danas su ponovno započeli radovi na bazenskom kompleksu Svetice, za koje je Grad Zagreb osigurao 71,6 milijun kuna.

bandic_otvara_radove
Na otvorenju radova gradonačelnik Milan Bandić najavio je završetak do svibnja iduće godine, poručivši da će to biti najljepši bazenski i sportsko-rekreacijski kompleks u Zagrebu.

Bandić je podsjetio da su u svibnju 2009. krenuli radovi no zbog, kako je rekao, “peripetija i cirkusa” bivše Uprave Zagrebačkog holdinga, to skoro pet godina nije pomaknuto s mrtve točke. Novi izvođač radova, tvrtka Zagreb – Montaža, uveden je u posao 18. veljače, a radovi trebaju biti završeni u roku 15 mjeseci, do svibnja 2015.

“To će biti najljepši sportsko-rekreacijski kompleks u Zagrebu, ukupne površine oko 8,5 tisuća četvornih metara”, ustvrdio je Bandić.

Sastojat će se od olimpijskog bazena (dimenzija 50 puta 25 metara), bazena za rasplivavanje (25 puta 13,7 metara) i malog bazena za obuku plivača (8 puta 6 metara). Na krovu će biti igrališta za mali nogomet, stolni tenis, košarku i odbojku na pijesku.

U zapadnom dijelu predviđene su garderobe, u istočnom wellness centar sa saunama, a na krovu zapadnog dijela otvorena sportska igrališta (stolni tenis, mali nogomet, košarka, odbojka na pijesku). Tribina za tristotinjak gledatelja predviđena je na istočnoj strani bazenskog kompleksa i imat će tri reda sjedišta. Na južnom dijelu parcele nalazi se livada sa sunčalištem na kojoj je moguć nogomet na travi, badminton i sl, a na sjevernom je produžetku predviđeno dječje igralište.

Podsjetimo, radovi na bazenskom kompleksu Svetice započeli su 11. svibnja 2009. Izvođač je bio Konstruktor Zlatar d.d. Izgradnja je usporena sredinom 2010. i unatoč nastojanjima da se intenzivira, 18. srpnja 2011. ugovor o izvođenju radova biva prekinut na zahtjev izvođača, odnosno, prekinute su sve aktivnosti na objektu. Prekid radova (dovršenih 30 posto) opravdavan je teškom gospodarskom situacijom.

Unatoč inzistiranju gradonačelnika da se investicija pokrene, do toga nije došlo, i tek je tijekom ožujka 2013. izvođač Zagrebačkom holdingu konačno predao gradilište.

Inače, projektant projekta je AG Planum d.o.o. Zagreb, stručni nadzor providi Krapina pojekt d.o.o, a radove izvodi Zagreb – Montaža d.o.o