NAJLUĐA UTRKA: Staza je dugačka svega 800 metara, a pobjedniku pripada vrijedna nagrada

Turopoljski fašnik
Foto: Turopoljski fašnik

U Velikoj Gorici će se u subotu 18. veljače održati neobična utrka, po mnogima najluđa ikad viđena u ovom gradu, a trkača koji prvi prođe kroz ciljnu ravninu očekuje vrijedna nagrada – preuzet će ključeve Grada i zauzeti tron Princa Fašnika.

Staza na kojoj će se utrka održati dugačka je oko 800 metara, i to duž označenih staza Parka dr. Franje Tuđmana, a trkači koji osvoje prva tri mjesta dobivaju simbolične nagrade.

“Još jednom želimo pozvati sve trkače, i velike i male, da nam se pridruže u subotu 18. veljače u 11 sati u Parku dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici kada će imati priliku istrčati počasni fašnički krug, utrčati u ciljnu krivinu kako bi preuzeli ključeve Grada i zauzeti tron Princa Fašnika kojeg će ove godine utjeloviti poznati zagrebački glumac Filip Juričić-pozivaju iz ureda Turističke zajednice grada Velike Gorice”, poručuju organizatori.

Natjecatelji na sebi moraju imati neki fašnički rekvizit (periku, šminku…), a organizator zadržava pravo utrku učiniti šaljivom ubacivanjem pojedinih zabavnih elemenata.

Turopoljski fašnik
Foto: Turopoljski fašnik

“Krivudavim stazama našeg središnjeg gradskog parka mogu trčati samo punoljetni građani, najbrže očekuju simbolične nagrade, a svi zajedno dajemo podršku Judo klubu osoba s invaliditetom ‘Fuji’ iz V. Gorice koje će organizator utrke razveseliti donacijom za kupnju potrebnih kimona. I zato, s maskom na licu (fašnički rekviziti poželjni) dođite u centar Gorice na proglašenje Fašničke Republike i početak ludog 108. turopoljskog fašnika!”, priopćila je velikogorička Turistička zajednica.

Prijave se zaprimaju od 10 sati na dan utrke, a utrka će početi u 11 sati.