Dalić pred novinarima uoči susreta s Italijom: “Kad je bilo tijesno uvijek smo bili pravi!”

Foto: Screenshot

Hrvatski nogometaši doputovali su u Leipzig, gdje ih u ponedjeljak od 21 sat očekuje ključni dvoboj trećeg kola Eura s Italijom.

Izbornik Zlatko Dalić i Mateo Kovačić najavili su na konferenciji za novinare, kako je rekao izbornik, “još jednu povijesnu utakmicu”, javlja HRT.

“Još jedna povijesna utakmica u nizu naših povijesnih utakmica. Spremni smo, svi su zdravi osim Vide. Svjesni smo sitzuacije u kojoj jesmo, da je nokaut faza za nas već došla, ali bez produžetak, i da nam igra samo pobjeda. Sve drugo nas šalje kući, a ne bi htjeli ovako rano ići kući. Kad je bilo tijesno uvijek smo bili pravi. Svjesni smo svega, spremni smo i idemo se boriti”, Dalić.

Jučer smo čuli da Talijani zovu Spallettija kraljem taktike, što misli o toj njegovoj osobini i i taktici?

“Cijenim Spallettija, njegove trofeje, ovo zadnje kad je bio prvak s Napolijem. Talijani su najpoznatiji po taktici. Oni su najjači u obrani i igri na bod, koji je njima dovoljan. Mi moramo biti spremni na sve, biti jako strpljivi, ne upasti u nervozu, ne nasjedati na neke provokacije. To je nogomet, sve je moguće, ali mi moramo biti spremni na sve”, kaže Dalić.

Brinemo da je ovo Modrićeva zadnja utakmica za Hrvatsku, rekao je španjolski novinar…

“Ne razmišljamo o Lukinom zadnjem velikom natjecanju. Sretni smo i ponosni da nas i dalje vodi. Nadam se da ćemo biti svi pravi, da ćemo pokazati da možemo kad je najpotrebnije. I on je svjestan da nas sutra mora povesti”, kaže Kovačić.

Što je razlog lošeg starta vatrenih?

“Slažem se da ovo što smo odigrali nije na našem nivou. Razlika je u tome da prelako primamo golove. U Kataru smo primili samo jedan gol u grupi, a sad smo primili pet. Nemamo Perišića, koji je u kataru bio u top-formi, što su igrači stariji dvije godine, što igramo protiv jakih protivnika koji imaju kvalitetu. Mislim da je ključ u prelakim golovima, rekao je.

Do Dalića Vatreni nikad u trećoj utakmici nisu uspijevali izboriti plasman dalje. Je li sad pritisak veći nego na Euru?

“Sigurno da je pritisak. Naš je cilj proći grupu, a u ovakvoj smo situaciji u kakvoj jesmo. To je opet neka povijesna utakmica, ne znam kako kod nas ima toliko povijesnih utakmica. Pritisak je zbog naših rezultata, zbog toga što sto tisuća ljudi hoda za nama, no to nas ne bi smjelo sputati da sutra opet budemo dobri, da pokažemo karakter. Moramo sve napraviti da ne uđemo u rezultatski minus, pa opet idemo u nekakvo ispravljanje. Malo drugačije ćemo se postaviti. Strpljivo ćemo čekati svoju šansu”, odgovorio je Dalić.

Je li Hrvatska prestara?

“Ima par starijih igrača, to je uredu, ali bitno je kako se osjećamo, a mi se osjećamo dobro. Nismo dosad ovdje pokazali naše pravo lice, a sutra se nadamo da ćemo ga pokazati. Svatko ima pravo na svoje mišljenje, nama je velika čast igrati za Hrvatsku i nadam se sutra novoj dobroj utakmici”, kaže Kovačić.

Je li ovo kraj ove generacije Vatrenih?

“Ne razmišljamo o ovom Euru kao kraju ove generacije, naš fokus je samo na tome da pobijedimo Italiju i da što duže ostanemo na ovom turniru”, zaključio je Kovačić.