Najavljena 10. jubilarna Snježna kraljica

snjezna-kraljica-najavaU hotelu Tomislavov dom na Sljemenu održana je konferencija za novinare u povodu nadolazećih utrka Audi FIS Svjetskog kupa Vip trofej Snježna kraljica. 10. jubilarna utrka za žene održat će se 4. siječnja 2014., popodne je predviđeno za Utrku legendi, a 6. siječnja noćni muški slalom.

U ulozi posebnih gostiju, konferenciji su nazočili i gradonačelnik Milan Bandić te direktor FIS Svjetskog kupa za muškarce Gunter Hujara koji je stigao u Zagreb obaviti redovnu tehničku inspekciju staze.
Direktor Hujara je čestitao Zagrebu i organizatorima na primanju u udruženje tradicionalnih organizatora utrka Svjetskog kupa poznatog kao Club 5, na kojem je Zagreb primljen kao najmlađi član, nakon samo 9 godina organiziranja utrka zaredom, te se od sada nalazi u društvu s Kitzbühelom, Schladmingom, Val Gardenom i Val d’Isereom.

Gradonačelnik je zahvalio svim sugrađanima, obitelji Kostelić, organizatorima i direktoru Hujari na podršci tijekom ovih 10 godina, istaknuvši da bez svih njih ne bi bilo ni ove utrke. Također je spomenuo da bi do kraja 2015. godine trebao biti završen projekt žičare sa međustanicom na Brestovcu, koja će uvelike riješiti problem prijevoza do Sljemena.