Naj, naj, naj festival: Besplatne ulaznice za 14 najboljih dječjih predstava

Još desetak dana dijeli nas do početka novog izdanja međunarodnog Naj, naj, naj festival, koji se ove godine po 14. put održava u organizaciji GK Žar ptica.

naj_naj_festival
Festval započinje u petak 16. travnja, neposredno prije početka proljetnih školskih praznika. U šest festivalskih dana vidjet ćemo 14 najboljih dječjih predstava iz zemlje i inozemstva, prema izboru selektorice Festivala, dramaturginje i teatrologinje Mire Muhoberac.

Zagrebačkoj publici svoja najbolja recentna ostvarenja prikazat će dječja kazališta iz cijele Hrvatske. Iz Šibenika ćemo vidjeti predstavu “7. kontinet”, koju izvodi ansambl njihovog HNK, potom, “Pepeljugu” u izvođenju GKL Rijeke, “Glazbatorij”GKL iz Splita, kao i “Jamesove mačke” DK iz Osijeka. Scena Gorica prikazat će “Kreket”.

Zagrebačka kazališta na 14. Naj,naj,naj festivalu ponudit će sljedeće predstave: “Crvenkapica“(GK Trešnja), “Smiješno čudovište “(Mala scena), “Pričaj mi o bojama” (DK Dubrava) i “Ja i moji osjećaji” (domaćin GK Žar ptica).

U međunarodnoj konkurenciji ugostit ćemo kazališne grupe iz ruske Republike Jakutske, Mađarske, Njemačke, Španjolske i Slovenije.

Naj, naj, naj festival je utemeljen 2000. godine, s ciljem da najbolju produkciju svih profesionalnih dječjih kazališta u Hrvatskoj prikaže mladoj zagrebačkoj publici u vrijeme proljetnih školskih praznika.

Sve predstave prati Stručni ocjenjivački sud u sastavu Helena Buljan, glumica, Jasminka Mesarić, kazališna producentica, Ivana Mikuličin, urednica kulture, Olja Lozica, redateljica i Hrvoje Zalar glumac, najboljima u 10 kategorija na zatvaranju Festivala dodjelit će nagrade Zlatne Žar ptice.

Osobitost festivala je da su sve predstave besplatne. Na taj način svakom djetetu je omogućeno da školske praznike provede u kazalištu, uživajući u najboljim domaćim i stranim predstavama.
Za festivalske predstave ne postoji mogućnost rezervacije.

Ulaznice se preuzimaju jedan sat prije početka predstave, na blagajnama kazališta gdje se predstave izvode.