Na Zavrtnici otvorena Mozgaonica – prva pametna igraonica za djecu i odrasle

mozgaonica

Mozgati mogu svi… samostalno, u paru ili timski! To je jedan od slogana pod kojim djeluje jedna zanimljiva, novootvorena ustanova.

Rieč je o Mozgaonici, jedinstvenom edukativnom centru u svijetu koji je namijenjen svima, bez obzira na dob. Mozgaonica – pametna igraonica otvorena je u ponedjeljak na Zvrtnici.

“U želji da kvalitetno i edukativno provedete svoje slobodno vrijeme, u Mozgaonici vas čeka open space pametna igraonica u koju mogu doći svi – obiteljski, samostalno ili u grupi te igrati više od 250 pametnih igara koje zahtijevaju puno mozganja, poput najpoznatije svjetske mozgalice tangrama, pentomina, testa ljubavi, piramide i mnogih drugih. Neke su igre u XXL veličini, pa njihovo rješavanje aktivira cijelo tijelo, dok su druge obiteljske (npr. Chinese checkers, Barikade, Mankala, Domino) tako da svatko može pronaći nešto za sebe, ali i za obitelj”, stoji na službenoj web stranici ove pametne igraonice koja je za posjetitelje otvorena svaki dan od 9 do 22 sata.

Radi se o potpuno novom konceptu koji kroz više od 250 drvenih igara, slagalica te različitih mozgalica i zagonetki, omogućuje zabavno, kvalitetno i poučno provođenje slobodnog vremena. Uz pomoć njih, posjetitelji su u prilici stimulirati svoj mozak i održavati ga u kondiciji kroz igru i zabavu uz stručno osoblje koje im pomaže oko rješavanja igara i primjene naučenog u svakodnevnom životu.

Cilj je kroz didaktičke igre usmjeravati djecu da otkriju i ostvare svoje potencijale, razviju sposobnosti kreativnog razmišljanja i nauče kako donositi odluke koje će pozitivno utjecati na njihov život.

Ovi zanimljivi programi namijenjeni su baš svima – djeci i mladima, obiteljima, školama, starijim osobama, tvrtkama i timovima, pripadnici pedagoških disciplina…

Ulaz se, naravno, naplaćuje, ali cijene su dosta pristupačne: dnevna ulaznica za djecu stoji 25, a mjesečna 150 kuna, dok je za odrasle cijene 40, odnosno 300 kuna, a dnevnu kartu po najpovoljnijoj cijenu, od svega 20 kuna, mogu dobiti umirovljenici i osobe s posebnim potrebama.

Mozgonica organizira i niz različitih programa, od proslava dječjih rođendana, preko grupnih posjeta za osnovne i srednje škole, pa do teambuildinga.

Foto: Facebook/Mozgaonica