Na Trgu bana Josipa Jelačića otvoren 8. VegeSajam

Na Trgu bana Josipa Jelačića otvoren 8. VegeSajam
Milan Bandić i Luka Oman | Foto: Zagreb.hr

Danas je na Trgu bana Josipa Jelačića zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio 8. VegeSajam što ga je organizirala Udruga za zaštitu i prava životinja Prijatelji životinja.

Riječ je o jednodnevnome prodajno-izložbenom sajmu na kojem će 23 tvrtke i OPG-a iz cijele Hrvatske predstaviti prehrambene proizvode biljnog podrijetla i kozmetiku koja nije testirana na životinjama.

Gradonačelnik Bandić je istaknuo da podupire rad Udruge Prijatelji životinja i da je ovaj sajam najbolja uvertira za ono što će se dogoditi u rujnu ove godine. “Radi se o 12. ZeGeVege festivalu te još boljoj prezentaciji i promociji zdravog načina života, proizvoda neživotinjskog podrijetla i preparata koji nisu testirani na životinjama”, rekao je Bandić i pozvao građane da se više orijentiraju na vegansku prehranu.

“Zainteresiranim građanima želimo približiti vegansku prehranu jer se ona tiče svih nas”, naglasio je predsjednik Udruge Prijatelji životinja Luka Oman i napomenuo da je zaštita okoliša ovogodišnja tema sajma.

“Proizvodnja namirnica životinjskog podrijetla uzrokuje glad u svijetu, uništavanje okoliša i klimatske promjene, a ovim sajmom želimo pokazati koliko se veganskom prehranom to može spriječiti i osigurati budućnost budućim generacijama glede pitke vode, dostatnih resursa i hrane”, rekao je Oman.

Predsjednik Udruge Oman također je dodao da su institucije Republike Hrvatske prepoznale važnost educiranja o prednostima veganske prehrane, budući da svaki drugi građanin Hrvatske umire od bolesti srca i krvnih žila. “Spasimo planet i životinje, a uloženo će nam se vratiti vlastitim zdravljem”, zaključio je Oman.

Osnovni cilj sajma je da podiže svijest o važnosti zdravoga života i održivog razvoja koji ne uništava okoliš te da promovira održivi i ekološki način življenja u Zagrebu.